Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Simulare de ACCIDENT la Alba Iulia. Exerciţiu cu echipaje ISU, pe strada Livezii

Publicat

Forţele de intervenţie ISU Alba, alături de alte echipaje, au intervenit joi, de la ora 11.00, la Alba Iulia, în cadrul unui exerciţiu de acţiune în cazul unui accident pe timpul transportului de substanţe periculoase. Simularea s-a desfăşurat pe strada Livezii din municipiu.

În zona exercițiului, circulația rutieră a fost restricționată temporar, autovehiculele fiind dirijate de către polițiști.

„Exercițiul cu forțe și mijloace în teren pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de accidente pe timpul transportului substanțelor periculoase” cuprinde gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui accident rutier, în care sunt implicate o autocisternă încărcată cu amoniac și două autoturisme, în urma căruia rezultă mai multe victime și o poluare accidentală.

Scenariul exerciţiului: la sediul unei societăți comerciale din municipiul Alba Iulia, un operator economic din industria alimentară a executat revizia tehnică a instalațiilor frigorifice și completarea rezervoarelor cu agent frigorific (amoniac). Transportul amoniacului a fost realizat de către o firmă autorizată ADR, cu ajutorul unei cisterne de 5 tone. La terminarea activității și părăsirea incintei operatorului economic, se produce un accident rutier în care sunt implicate două autoturisme și autocisterna care transporta amoniac. În urma accidentului, au rezultat scurgeri semnificative de amoniac și patru victime din care, trei încarcerate în cele două autoturisme și șoferul autocisternei.

YouTube video

La exercițiu a fost prezent şi prefectul Dănuţ Emil Hălălai, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Comitetului Local pentru Situații de Urgență și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia, Serviciului Județean de Ambulanță Alba, Inspectoratului de Poliție al Județului Alba, Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, Poliției Locale Alba Iulia, Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Alba.

În cadrul exercițiului a fost folosită și o autospecială de cercetare și decontaminare CBRN (Chimic-Biologic-Radiologic-Nuclear), destinată intervenției în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice și radiologice. Mașina este dotată cu aparatură de ultimă generație pentru detecția substanțelor chimice, a substanțelor toxice de luptă și industriale, dar și a radiațiilor.

Cu ajutorul aparatelor aerul este analizat, fiind indicate cu exactitate moleculele componente. Salvatorii pot lua astfel măsurile necesare de protecție, în zonele cu potenţial ridicat de contaminare. De asemenea, aceștia au în dotare costume de protecție de tip A, în care sunt protejați de substanțele chimice sau biologice.

Autospeciala CBRN a intervenit în luna septembrie a acestui an, în zona incendiului ce a avut loc la o fabrică de uleiuri din Orăștie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax