Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ziua Copilului în culori. Flash mob cu aproape 1500 de copii, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

18836509_1165206143625910_957015242_o La Alba Iulia, de 1 Iunie, copiii au sărbătorit ziua lor printr-un eveniment special. S-au reunit într-un dans sincron, în Cetatea Alba Carolina, cel mai mare de acest fel din România, potrivit organizatorilor.

Sub genericul „Dansul Bucuriei”, copiii au pus în scenă un dans sincron pentru care a fost realizată o scenografie şi o muzică specială, iar în final au creat un steag al României folosind şepcuţe tricolore şi au înălţat la cer o inimă uriaşă, cu ajutorul unor baloane tricolore cu heliu.

Momentul a fost încărcat de un puternic sentiment emoţional fiind însoţit de bătăi de inimă transmise prin sistemul de sonorizare, iar participanţii aşezându-se jos cu mâinile la inimă şi transmiţând simbolic mesajul: „Iată taina copilăriei – inima ce bate cu putere ce se înalţă-n cer, şi dă lumii înviere”.

Copiii şi-au adunat apoi toate emoţiile, speranţele, curăţenia şi puritatea din suflet şi au trimis simbolic, prin strigăte de bucurie, valuri de lumină asupra lumii întregi care să risipească întunericul din inimile necăjite. Ei au cântat şi Imnul Copilăriei, creat pentru acest eveniment: „Este vremea bucuriei!/Este vremea să dansăm!/ Prin glasul copilăriei,/ Lumea o înfrumuseţăm!/Dacă viaţa e iubire,/ Şi-a trăi este-a iubi,/Noi suntem în lumea asta/ Bucuria de a fi!”.

Au participat copii din aşezămintele sociale şi centrele educaţionale coordonate de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, dar şi alţi copii din oraş.

18870599_1669088856442511_456531987_o În programul evenimentului, ce a debutat de la ora 10.00, a mai fost inclusă o slujbă Te Deum în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, la finalul căreia ÎPS Irineu, Arhiepiscop Ortodox al Alba Iuliei, a pus la suflet copiilor un cuvânt de învăţătură duhovnicească.

Înaltpreasfinţia Sa le-a spus o mică pildă copiilor folosind un balon dezumflat şi un alt balon plin cu aer, primul simbolizând omul fără Dumnezeu, gol în interior, uscat şi sec, iar cel de-al doilea, balonul plin cu aer, fiind întruchiparea simbolică a omului plin de prezenţa lui Dumnezeu.

„Astăzi este Ziua Copilului când gândurile noastre se îndreaptă spre Hristos, Cel care a iubit copiii, i-a luat în braţele sale şi i-a dat drept pildă de puritate morală pentru toţi, puritate care este condiţia sine qua non a accederii noastre în Împărăţia Cerurilor(…)Iubiţii mei, când Hristos locuieşte în noi atunci ştim ce să facem cu timpul, cu mintea, cu darurile şi cu aptitudinile pe care noi le avem. Ştim cum să vorbim, cum să gesticulăm, cum să umblăm, cum să ne manifestăm şi cum să trăim. Când Hristos locuieşte în noi ştim ce aveam de făcut în ispite şi necazuri, în dificultăţi şi în suferinţe. Atunci trăim o viaţă de biruinţă plină de succes şi sens, de bucurie şi speranţă. Avându-L pe Hristos în noi putem să ne ridicăm deasupra tentaţiilor şi provocărilor primejdioase ale viaţii ca astfel să ne înălţăm spre frumuseţile Cereşti pe care Hristos le promite celor credincioşi, celor care îl ascultă şi îşi conformează existenţa lor după legea Evangheliei Sale. În încheiere îi felicit pe copilaşii noştri cu prilejul acestei zile dedicată prin excelenţă lor. Fie ca Hristos, Domnul Slavei, să vă binecuvânteze pe toţi, să vă dăruiască sănătate, spor în cele bune şi bucuria mântuirii” a spus în cuvântul său de învăţătură Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei.

Vezi și 1 Iunie, Ziua Copilului. Cele mai frumoase mesaje, sms-uri şi felicitări care să îi bucure pe cei mici

Flashmobul „Dansul Bucuriei” a avut loc pe esplanada de lângă Poarta a IV-a a Cetăţii Alba Carolina. Dansul sincron are background audio a avut melodie creată special pentru acest eveniment şi înregistrată în interpretarea Corului de Copii Theotokos, iar coregrafia şi mişcările au fost realizate de instructorii Şcolii de Dans Chirilă din Alba Iulia, Bianca şi Alex Chirilă.

YouTube video

IMG_7028 Flashmobul „Dansul Bucuriei” a fost organizat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Copiii au fost ajutaţi la crearea evenimentului de câteva zeci de voluntari din rândurile elevilor de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia şi a Grupului de Iniţiativă a Tinerilor din Protopopiatul Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax