Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ziua Poliţiei Române, la Alba Iulia. Intervenţie a „mascaţilor”, în stradă şi porţi deschise la IPJ Alba

Publicat

IMG_1627 Ziua Poliţiei Române este sărbătorită şi la Alba Iulia. În faţa sediului IPJ, copii, părinţi şi alţi locuitori ai oraşului au avut ocazia să urmărească live un crâmpei din viaţa de poliţist. A fost prezentat un exerciţiu demonstrativ, în scenariul căruia este inclusă o intervenţie cu autospeciale şi mascaţi, pentru prinderea unor suspecţi de tâlhărie, în trafic. Apoi, copiii le-au cântat „la mulţi ani”, poliţiştilor.

În contextul aniversării la data de 25 Martie a Zilei Poliţiei Române şi a 195 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române moderne, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează manifestări educative şi cultural sportive care se desfăşoară pe parcursul mai multor zile.

Acestea au continuat miercuri, 22 martie, începând cu ora 10.00, când la sediul Inspectoratului a fost organizată Ziua porţilor deschise.

YouTube video

La ora 10.30, în faţa instituţiei, s-a desfăşurat un exercițiu demonstrativ la care a participat un public format din copii şi cetăţeni ai municipiului Alba Iulia.

La exercițiul demonstrativ al IPJ Alba au participat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale (mascații) și polițiști din cadrul Compartimentului Pirotehnic.

În scenariul exerciţiului a fost inclusă o intervenţie cu forţe speciale pentru prinderea unor suspecţi de tâlhărie, care circulau cu un autoturism Dacia Solenza. Maşina lor a fost blocată în trafic cu autospeciale, în faţa sediului IPJ Alba, iar „mascaţii” i-au interceptat. Câinele dresat al IPJ Alba, rasa ciobănesc belgian, a fost adus în sprijinul poliţiştilor. Informaţiile erau că suspecţii aveau asupra lor arme şi arme albe. Totul s-a terminat cu bine, iar „tâlharii” au fost prinşi.

Circulaţia a fost restricţionată în zona I.I.C Brătianu, în intervalul exerciţiului.

“<Sarea şi piperul> acestui exerciţiu demonstrativ au fost poliţiştii Serviciului Rutier şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au intervenit pentru blocarea în trafic a autoturismului suspect şi au prins persoanelor implicate în comiterea infracțiunii. Câinele de serviciu TEVA, din rasa ciobănesc belgian, membru de baza al echipei pirotehnice de intervenție, calificat şi specializat în căutarea şi descoperirea explozibililor, i-a sprijinit pe poliţişti să se asigure că în maşina infractorilor nu erau substanţe explozive.

Demonstraţia poliţiştilor s-a bucurat de un real succes iar spectatorii şi-au exprimat încântarea, răsplătindu-i cu aplauze şi cu urări de „La mulţi ani!”, au transmis reprezentanţii IPJ Alba.

Poliţiştii au primit vizita a sute de elevi şi preşcolari ai unităţilor de învăţământ din Alba Iulia care au admirat autospecialele de poliţie şi tehnica din dotare şi au putut afla mai multe despre munca de poliţie. Activităţi asemănătoare au fost organizate şi la subunităţile inspectoratului.

Tot miercuri, elevii clasei a IX-a B ai Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia, implicaţi în proiectul de prevenire a violenţei în şcoli, intitulat „Să exmatriculăm violenţa”, au fost premiaţi.

Lucrări de desen, grafică şi fotografie au fost expuse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, urmând a fi folosite pentru realizarea afişului proiectului antiviolenţă.

Vineri, 24 martie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, se va desfăşura şedinţa festivă în cadrul căreia va fi evocat momentul aniversar şi vor fi felicitaţi poliţiştii avansaţi în gradul profesional următor.

Momentul aniversar va fi sărbătorit şi la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti prin organizarea de şedinţe festive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax