|

FOTO-VIDEO: Ziua Poliţiei Române, la Alba Iulia. Intervenţie a „mascaţilor”, în stradă şi porţi deschise la IPJ Alba

IMG_1627Ziua Poliţiei Române este sărbătorită şi la Alba Iulia. În faţa sediului IPJ, copii, părinţi şi alţi locuitori ai oraşului au avut ocazia să urmărească live un crâmpei din viaţa de poliţist. A fost prezentat un exerciţiu demonstrativ, în scenariul căruia este inclusă o intervenţie cu autospeciale şi mascaţi, pentru prinderea unor suspecţi de tâlhărie, în trafic. Apoi, copiii le-au cântat „la mulţi ani”, poliţiştilor.

În contextul aniversării la data de 25 Martie a Zilei Poliţiei Române şi a 195 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române moderne, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează manifestări educative şi cultural sportive care se desfăşoară pe parcursul mai multor zile.

Acestea au continuat miercuri, 22 martie, începând cu ora 10.00, când la sediul Inspectoratului a fost organizată Ziua porţilor deschise.

La ora 10.30, în faţa instituţiei, s-a desfăşurat un exercițiu demonstrativ la care a participat un public format din copii şi cetăţeni ai municipiului Alba Iulia.

La exercițiul demonstrativ al IPJ Alba au participat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale (mascații) și polițiști din cadrul Compartimentului Pirotehnic.

În scenariul exerciţiului a fost inclusă o intervenţie cu forţe speciale pentru prinderea unor suspecţi de tâlhărie, care circulau cu un autoturism Dacia Solenza. Maşina lor a fost blocată în trafic cu autospeciale, în faţa sediului IPJ Alba, iar „mascaţii” i-au interceptat. Câinele dresat al IPJ Alba, rasa ciobănesc belgian, a fost adus în sprijinul poliţiştilor. Informaţiile erau că suspecţii aveau asupra lor arme şi arme albe. Totul s-a terminat cu bine, iar „tâlharii” au fost prinşi.

Circulaţia a fost restricţionată în zona I.I.C Brătianu, în intervalul exerciţiului.

“<Sarea şi piperul> acestui exerciţiu demonstrativ au fost poliţiştii Serviciului Rutier şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au intervenit pentru blocarea în trafic a autoturismului suspect şi au prins persoanelor implicate în comiterea infracțiunii. Câinele de serviciu TEVA, din rasa ciobănesc belgian, membru de baza al echipei pirotehnice de intervenție, calificat şi specializat în căutarea şi descoperirea explozibililor, i-a sprijinit pe poliţişti să se asigure că în maşina infractorilor nu erau substanţe explozive.

Demonstraţia poliţiştilor s-a bucurat de un real succes iar spectatorii şi-au exprimat încântarea, răsplătindu-i cu aplauze şi cu urări de „La mulţi ani!”, au transmis reprezentanţii IPJ Alba.

Poliţiştii au primit vizita a sute de elevi şi preşcolari ai unităţilor de învăţământ din Alba Iulia care au admirat autospecialele de poliţie şi tehnica din dotare şi au putut afla mai multe despre munca de poliţie. Activităţi asemănătoare au fost organizate şi la subunităţile inspectoratului.

Tot miercuri, elevii clasei a IX-a B ai Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia, implicaţi în proiectul de prevenire a violenţei în şcoli, intitulat „Să exmatriculăm violenţa”, au fost premiaţi.

Lucrări de desen, grafică şi fotografie au fost expuse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, urmând a fi folosite pentru realizarea afişului proiectului antiviolenţă.

Vineri, 24 martie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, se va desfăşura şedinţa festivă în cadrul căreia va fi evocat momentul aniversar şi vor fi felicitaţi poliţiştii avansaţi în gradul profesional următor.

Momentul aniversar va fi sărbătorit şi la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti prin organizarea de şedinţe festive.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=554253avatar Publicat de pe 22 martie 2017 şi actualizat pe 22 martie 2017.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
  • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
  • vara: Multumim din inima
  • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
  • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI