Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liviu Dragnea rămâne cu sentinţa de condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare, în Dosarul „Referendum”. Înalta Curte i-a respins contestaţia

Publicat

dragnea 3Contestația liderului PSD, Liviu Dragnea, prin care cerea anularea condamnării la doi ani de închisoare cu suspendare primită anul trecut, a fost respinsă de Înalta Curte de Casație și Justiție. Condamnarea este în dosarul privind referendumul pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu.

Dacă instanţa i-ar fi acceptat cererea, Dragnea ar fi fost prezumat nevinovat. Liviu Dragnea a cerut anularea pedepsei arătând că motivarea deciziei definitive nu a fost semnată de aceiaşi judecători care au pronunţat-o. Cei doi magistraţi, printre care şi fosta şefă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, nu mai erau în posturi la momentul apariţiei motivării.

Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în aprilie 2016 pentru fraudarea referendumului din 2012. Motivarea condamnării, un document de peste 300 de pagini, a apărut în februarie 2017.

„Nu e vorba de albirea cazierului. E vorba de dreptul de a face această contestație. Pentru că un om care a fost condamnat are dreptul să știe de ce a fost condamnat. De asemenea, are dreptul să fie sigur că toți judecătorii au participat la luarea acelei decizii. Pentru că aici este vorba despre viața unui om. Am înțeles că mi s-a mărit pedeapsa pentru că am îndrăznit să nu spun că sunt vinovat”, a spus liderul PSD.

Judecătorii au motivat că este suficientă o pedeapsă cu suspendare, deoarece Liviu Dragnea nu are antecedente. De asemenea, magistrații au explicat și de ce au majorat pedeapsa de la un an la doi ani de închisoare cu suspendare: atitudinea fostului secretar general al PSD, de negare a faptelor, pe tot parcursul procesului, a fost suficientă pentru a dispune o pedeapsă mai mare.

Preşedintele PSD a fost acuzat că, în vara lui 2012, înainte şi în timpul derulării referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, a pus la punct un sistem menit să deturneze rezultatul votului, pentru a se întruni cvorumul necesar demiterii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Antena 3, că nu exclude înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru anchetarea referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, la fel ca în cazul comisiei pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax