Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LOTERIA BONURILOR FISCALE: Detalii de la ANAF despre extrageri şi modelul anunţului de atenţionare a clienţilor, la casele de marcat

Publicat

model anunt bon fiscal ANAF AJFP Alba informează că, în cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri luând în considerare valoarea bonului fiscal şi data emiterii acestuia, iar bonurile pot fi depuse, în original, în termen de 30 de zile, la orice unitate ANAF.

În cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a două valori, respectiv:

– un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului și

– data emiterii bonului.

Toţi posesorii de bonuri fiscale care îndeplinesc cumulativ cele două condiţii de mai sus sunt invitaţi, în decurs de 30 de zile, să se prezinte la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal în original.

Loteria Bonurilor Fiscale, aşa cum a fost aprobată de Guvern, nu necesită înregistrarea bonurilor pe vreun site, mai precizează AJFP Alba.

În cazul câştigătorilor, aceştia vor avea de făcut un singur drum, la ANAF, în momentul depunerii originalului.

Prima extragere va avea loc pe data de 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paşte), fondul de premiere fiind de 1.000.000 lei.

De asemenea, a fost emis Ordinul Ministrului Finanţelor nr.159/16 februarie 2015 pentru stabilirea modelului şi conţinutului anunţului de atenţionare a clienţilor referitor la obligaţia de respectare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, publicat în Monitorul Oficial nr.131/2015, în care se detaliază dimensiunile, conţinutul şi modul de expunere al afişelor prin care agenţii economici trebuie să încunoştiinţeze clienţii asupra dreptului de a solicita bonul fiscal, cât şi a modului în care aceştia pot proceda în cazul unui refuz din partea comerciantului.

Actul normativ a fost emis în aplicarea Ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, publicată în Monitorul Oficial nr 81/2015.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax