Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrări ale artiştilor aiudeni, realizate la Tabăra Internațională de Artă Plastică, prezentate peste hotare, ca exponate dedicate Centenarului Marii Uniri

Publicat

img_0073 Lucrări realizate în cadrul celei de a XXII-a ediție a Taberei Internaționale de Artă Plastică de către artiști plastici aiudeni vor lua drumul Franței, în orașul Cusset, în luna septembrie. Alături de alte lucrări realizate de artiști aiudeni, vor constitui fondul de exponate dedicat Centenarului Marii Uniri, în cadrul festivalului francez.

Cea de a XXII-a ediție a Taberei Internaționale de Artă Plastică, organizată de Primăria municipiului Aiud, Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu” și Fundația Inter-Art, își continuă misiunea și după încheierea festivă.

În cadrul manifestărilor dedicate acestui eveniment, artiștii invitați din 22 de țări au realizat o serie de lucrări, ce sunt expuse, până în septembrie, și la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

Vezi şi FOTO: Expoziția Taberei Internaționale de Artă Plastică Inter-Art Aiud, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Datorită calității artistice a evenimentelor organizate și găzduite în parte de municipalitatea aiudeană, și în acest an, lucrările realizate în cadrul celei de a XXII-a ediție a Taberei Internaționale de Artă Plastică de către artiști plastici aiudeni vor lua drumul Franței, în orașul Cusset, în luna septembrie, unde, alături de alte lucrări realizate de artiști aiudeni, în cadrul festivalului francez vor constitui fondul de exponate dedicat Centenarului Marii Uniri.

Următoarea expoziție la care vor fi prezenți artiștii aiudeni va avea vernisajul în noiembrie, la sediul ONU din Geneva, în cadrul unui Proiect internațional dedicat multiculturalității.

Aventura artistică a lucrărilor realizate de către făuritorii de frumos, reprezentați de către unul dintre fondatorii Inter-Art, Ștefan Balogh, va continua la New York, la începutul lunii decembrie.

„Le dorim mult succes artiștilor noștri în activitatea lor de promovare a valorilor municipiului Aiud și al românismului.

Reamintim faptul că, Fundația Inter – Art  precum și Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu” sunt părți ale unui parteneriat încheiat anul trecut de către Primăria municipiului Aiud, obiectul acestui parteneriat fiind tocmai organizarea a astfel de evenimente, care să promoveze artele și multiculturalismul”, transmit reprezentanţii administraţiei locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax