Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrări de 140 de miloane de euro pe tronsonul feroviar Sighişoara – Coşlariu – Simeria, pentru semnalizare şi centralizare electronică

Publicat

cale ferata blaj craciunelu CFR a semnat un contract de 140 de milioane de euro pentru lucrări de instalaţii de semnalizare la sectorul de cale ferată aflat în lucrări de modernizare, Sighişoara – Coşlariu – Simeria, ce cuprinde şi tronsonul din judeţul Alba. Contractul mai include lucrări de centralizare electronică şi centrul de control operaţional.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a semnat cu consorţiul Alstom Transporta SA – Alcatel Lucent România SRL –PAS 97 SRL contractul pentru execuţia lucrărilor de instalaţii de semnalizare, ERTMS, GSM-R, centralizare electronică şi Centrul de Control Operaţional Simeria, pe întregul sector feroviar Sighişoara – Coşlariu – Simeria, anunţă CFR.

Valoarea contractului este de 498.297.984,32 lei, fără TVA (617,8 milioane lei cu TVA, aproximativ 140 milioane euro – n.r.), sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană (85%), prin Fondul de Coeziune, şi de Guvernul României (15%) cu fonduri de la bugetul de stat.

Durata de valabilitate a contractului este de 40 luni pentru execuţia lucrărilor, la care se adaugă perioada de garanţie de 24 luni.

Rezultatul procedurii de atribuire a fost contestat în perioada ianuarie 2013 – iulie 2014, atât la CNSC, cât şi la Curtea de Apel Bucureşti.

„Prin aceste lucrări implementăm un sistem de semnalizare feroviarăcarecontribuie în mod direct la îmbunătăţirea nivelului de siguranţă şi la maximizarea capacităţii de trafic pe acest sector feroviar”, a declarat directorul general al CFR SA, Macarie Moldovan.

CFR a mai primit oferte pentru acest proiect din partea Thales System România şi a consorţiului Bombardier Germania-Huawei Technologies-Remarul 16 Februarie-Spiact Craiova.

Reamintim că în această perioadă se desfăşoară lucrările de modernizare a căii ferate pe tronsonul Coşlariu-Vinţu de Jos, inclusiv pe raza municipiului Alba Iulia şi Sântimbru, pentru a permite circulaţia trenurilor cu o viteză de până la 160 km pe oră. Proiectul este unul de interes naţional, de modernizare a “CF Braşov-Simeria”

Valoarea totală a modernizării lotului 2 de cale ferată Coşlariu – Vinţu de Jos se ridică la 766.924.828,85 de lei, pe lungime de 22, 61 de kilometri, iar valoarea aprobată până la sfârşitul lunii mai este 278.412.350 de lei. Potrivit constructorilor liniei de cale de ferată, Pizzarotti, până la data de 31 mai procentul de realizare a lucrărilor era de 36,3%. Lucrările au fost întârziate un an şi a dost dat un nou termen de finalizare, în 30 noiembrie 2015.

După finalizarea lucrărilor trenurile de călători ar trebui sa atingă o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră, iar cele de marfă vor ajunge până la 120 de kilometri pe oră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax