Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparaţii la Cetatea Alba Carolina, de săptămâna viitoare şi planuri pentru amenajări cu cei mai buni specialişti

Publicat

cetatea alba carolina La Cetatea Alba Carolina se vor face de săptămâna viitoare lucrări de mentenanță, potrivit primarului Mircea Hava. Acesta a spus că nu vrea să mai aștepte trei ani pentru tot ceea ce înseamnă mici reparații, pentru că ar putea fi nevoie atunci de reparații capitale. Cele două grădini de pe Latura de Nord – japoneză și romană – vor fi regândite și refăcute, pentru aceste planuri fiind avuţi în vedere cei mai buni specialişti.

„Cu toate că termenele de a face mentenanță la tot ce înseamnă monumente istorice sunt de la 16 ani încolo, noi începem deja de săptămâna viitoare, cu meseriași, să facem această observare și mentenanță. Nu mai putem aștepta încă trei ani ca să se umple de licheni și pe urmă să curățăm sau să facem reparații capitale, trebuie să facem acest parcurs step by step”, a declarat Mircea Hava.

Primarul a mai spus că vrea să schimbe și să îmbunătățească pe cât se poate unele elemente din Cetate.

gradina japoneza Pregătim o altă abordare, pentru că am cam ieșit din zona de proiect și de post proiect, legată de grădina japoneză și cea romană. O să încercăm să îmbunătățim și să trecem în alt concept.

Mie îmi plac foarte mult florile, dar câteodată cred că sunt prea multe și mai ales într-o zonă istorică. Şi asta vă vor spune cei mai buni specialişti din Europa, cred că şi din lume.

Cineva care a proiectat insulele-palmier și globul pământesc în Dubai, care a proiectat grădinile Vaticanului și le întreține, care a făcut foarte multe lucruri și are o tradiție de 150 de ani în verde, să folosim termenul acesta, cred că poate să se ocupe un pic și de Alba Iulia”, a spus Hava.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sica

    sâmbătă, 10.10.2015 at 23:24

    Nuuu! Anul acesta doar se vor sifona banii…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax