Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrările de peste 7 milioane lei pentru clădirea policlinicii Spitalului Judeţean Alba ar putea începe la sfârşitul acestui an. Va găzdui Ambulatoriul, alături de Secţia de Neurologie

Publicat

policlinica veche spital alba iulia Policlinica de pe strada Mușețelului din Alba Iulia se va muta în vechea locaţie, la parterul unui corp al clădirii Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în care a funcționat în urmă cu mai bine de 10 ani. Lucrările de mansardare a corpului, pentru relocarea Secției de Neurologie, care ocupă în prezent parterul imobilului, ar putea începe la sfârșitul acestui an, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Actualul sediu al ambulatoriului este impropriu, după cum s-au plâns de nenumărate ori pacienții. O recunoaște și conducerea spitalului din Alba Iulia.

„La momentul respectiv a fost benefică mutarea secției de Neurologie aici, pentru că acolo nu aveau ATI-ul la dispoziție. Pacienții sunt de obicei pacienți în stare gravă, care aveau nevoie și de îngrijire ATI și era destul de greu, nu aveau condițiile de asistare în clădirea veche. S-a mutat ambulatoriul acolo și a venit Neurologia aici. Și acum este în regulă, dar e spațiul acela impropriu”, a spus directorul medical al Spitalului din Alba Iulia, Dan Crainic.

Potrivit acestuia, de atunci și până acum au apărut o mulțime de specialități medicale.

„Era medicina internă care acoperea o gamă largă de servicii. Acum a venit Gastroenterologia, Nefrologia, Reumatologia, Pneumologia, fiecare specialitate avea nevoie de un cabinet”, a spus Dan Crainic.

Astfel, în curând, policlinica de pe strada Mușețelului din Alba Iulia se va muta în vechea locaţie, unde se afla în urmă cu mai bine de 10 ani. În acelaşi imobil, la mansardă, va fi relocat și compartimentul de recuperare neurologică.

„Suntem pe procedura de achiziții cu mansardarea. Deci i-am dat drumul la mansardare, cu bani de la Consiliul Județean Alba. Inițial am depus acest proiect la Compania Națională de Investiții, dar pentru că este o urgență și nu am mai putut aștepta i-am dat drumul. În două luni ar trebui să semnăm contractul și să ne apucăm de mansardare, care presupune să mutăm secția de Neurologie să o mutăm la etajul 3 și să asigurăm spațiu necesar ca să depunem și proietul pentru ambulatoriu, să îl aducem în locația inițială”, a spus directorul economic al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, Diana Mârza.

„Vrem să începem efectiv lucrările mai repede. Sunt lucruri care se pot face și până în iarnă”, a spus managerul instituției, Nicoleta Coșarcă.

Proiectul de mansardare are o valoare de 7.016.982 lei fără TVA.

Citește și FOTO: Policlinica de pe strada Mușețelului din Alba Iulia se întoarce în curtea spitalului, alături de compartimentele Neurologie. Proiect de 6 milioane lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax