|

Lucrările de peste 7 milioane lei pentru clădirea policlinicii Spitalului Judeţean Alba ar putea începe la sfârşitul acestui an. Va găzdui Ambulatoriul, alături de Secţia de Neurologie

policlinica veche spital alba iuliaPoliclinica de pe strada Mușețelului din Alba Iulia se va muta în vechea locaţie, la parterul unui corp al clădirii Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în care a funcționat în urmă cu mai bine de 10 ani. Lucrările de mansardare a corpului, pentru relocarea Secției de Neurologie, care ocupă în prezent parterul imobilului, ar putea începe la sfârșitul acestui an, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Actualul sediu al ambulatoriului este impropriu, după cum s-au plâns de nenumărate ori pacienții. O recunoaște și conducerea spitalului din Alba Iulia.

„La momentul respectiv a fost benefică mutarea secției de Neurologie aici, pentru că acolo nu aveau ATI-ul la dispoziție. Pacienții sunt de obicei pacienți în stare gravă, care aveau nevoie și de îngrijire ATI și era destul de greu, nu aveau condițiile de asistare în clădirea veche. S-a mutat ambulatoriul acolo și a venit Neurologia aici. Și acum este în regulă, dar e spațiul acela impropriu”, a spus directorul medical al Spitalului din Alba Iulia, Dan Crainic.

Potrivit acestuia, de atunci și până acum au apărut o mulțime de specialități medicale.

„Era medicina internă care acoperea o gamă largă de servicii. Acum a venit Gastroenterologia, Nefrologia, Reumatologia, Pneumologia, fiecare specialitate avea nevoie de un cabinet”, a spus Dan Crainic.

Astfel, în curând, policlinica de pe strada Mușețelului din Alba Iulia se va muta în vechea locaţie, unde se afla în urmă cu mai bine de 10 ani. În acelaşi imobil, la mansardă, va fi relocat și compartimentul de recuperare neurologică.

„Suntem pe procedura de achiziții cu mansardarea. Deci i-am dat drumul la mansardare, cu bani de la Consiliul Județean Alba. Inițial am depus acest proiect la Compania Națională de Investiții, dar pentru că este o urgență și nu am mai putut aștepta i-am dat drumul. În două luni ar trebui să semnăm contractul și să ne apucăm de mansardare, care presupune să mutăm secția de Neurologie să o mutăm la etajul 3 și să asigurăm spațiu necesar ca să depunem și proietul pentru ambulatoriu, să îl aducem în locația inițială”, a spus directorul economic al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, Diana Mârza.

„Vrem să începem efectiv lucrările mai repede. Sunt lucruri care se pot face și până în iarnă”, a spus managerul instituției, Nicoleta Coșarcă.

Proiectul de mansardare are o valoare de 7.016.982 lei fără TVA.

Citește și FOTO: Policlinica de pe strada Mușețelului din Alba Iulia se întoarce în curtea spitalului, alături de compartimentele Neurologie. Proiect de 6 milioane lei

URL scurt: http://alba24.ro/?p=594478avatar Publicat de pe 12 septembrie 2017 şi actualizat pe 13 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Nicusor: Cu ce eforturi? Platim apa mai mult decat gaz si en electrica.Tot platim investitii, au fost proiecte si in...
  • iulia: Asteptam ,ca in locurile de joaca pentru copii , sa fie plantati copaci mari ( nu doar ornamentali ) care sa...
  • xxx: „Bascalie” – chiar este cuvantul cel mai potrivit sa denumeasca atitudinea MARII majoritati aq...
  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI