Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Astăzi încep înscrierile în clasa I şi pregătitoare. Vezi procedura de înregistrare a elevilor şi circumscripţiile şcolare

Publicat

Luni, 5 martie 2012, încep înscrierile copiilor la şcoală, în clasa I sau în clasa pregătitoare. Din acest an, au prioritate la o unitate de învăţământ copiii care locuiesc în zona din apropierea şcolii, iar, dacă în final, mai rămân locuri în clase şi pentru copiii care nu au domiciliul în cartier, aceştia se vor putea înscrie, în următoarele etape, la şcoala pe care o doresc. Din categoria şcolilor cu o anumită circumscripţie ies cele aparţinând filierei vocaţionale, de exemplu Liceu de Muzică şi Arte Plastice din Alba Iulia.

Programul înscrierilor este împărţit în 4 etape şi se va desfăşura în felul următor:

5-16 martie 2012: Înscrierea copiilor la şcolile de circumscripţie. În această etapă, toţi părinţii care solicită înscrierea copilului lor în clasa I sau pregătitoare din şcoala de circumscripţie vor fi înmatriculaţi la unitatea de învăţământ solicitată.

20-27 martie 2012: Înscrierea copiilor la alte unităţi şcolare decât cele de circumscripţie în funcţie de anumite criterii: copii cu handicap, copii orfani sau provenind din familii monoparentale, copii ai cadrelor didactice sau ai personalului din învăţământ sau copii care mai au fraţi care studiază la şcoala în cauză. În cazul în care vor exista copii aflaţi la egalitate din punctul de vedere al criteriilor menţionate, şcoala trebuie să elaboreze nişte criterii specifice de departajare, fiind excluse orie tip de teste sau examene. De asemenea, criteriile specifice nu se pot baza pe existenţa unei liste de preînscrieri, din afara calendarului înscrierilor.

Aceste criterii de departajare trebuie să se facă publice la şcoli, până pe data de 19 martie. În cazul în care ultimul copil înscris pe listă are un frate geamăn, acesta va fi inclus în aceeaşi  unitate de învăţământ, peste numărul de locuri alocat.

23-25 aprilie 2012: În această etapă sunt înscrişi copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoala decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculaţi, din lipsă de locuri sau ai căror părinţi nu au participat la etapele anterioare de înscriere şi solicită, în etapa a treia, înscrierea la şcoala de circumscripţie

2-9 mai 2012: Înscrierea la şcoală a tuturor copiilor care, din diverse motive, nu au fost înscrişi, la şcolile de care aparţin sau la alte şcoli unde mai sunt locuri.

Înscrierea copiilor în clasa I sau pregătitoare se face în urma completării unei cereri tip de înscriere, la secretariatul şcolii la care se solicită înscrierea. Împreună cu cererea de înscriere, se depune  o copie a actului de identitate al părintelui şi o copie a certificatului de naştere al copilului, care vor fi certificate conform cu originalul de către secretariatul şcolii.

Vedeţi aici detalii despre circumscripţiile şcolare din judeţul Alba şi programa şcolară pentru clasa pregătitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax