Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Legea salarizării intră la vot în Parlament. Categoriile de bugetari care vor primi venituri mai mari cu 200%

Publicat

senat Proiectul de lege care măreşte veniturile din sectorul bugetar va fi votat luni de senatori. Tot săptămâna viitoare, salarizarea ar trebui să ajungă şi la Camera Deputaţilor, for decizional.

Social democraţii şi-au făcut planul astfel încât legea salarizării unitare să fie adoptată în actuala sesiune parlamentară, pentru a putea intra în vigoare începând cu 1 iulie a acestui an.

Inclusiv o respingere a preşedintelui Klaus Iohannis a fost luată în calcul de liderii PSD, ministrul muncii susţinând că dacă preşedintele Klaus Iohannis o va retrimite în Parlament, atunci procedura va fi urgentată.

Cât despre categoriile celor mai fericiţi bugetari datorită proiectului de lege privind salarizarea unitară, vorbim, în primul rând, despre aleşii locali: primarii şi viceprimarii de reşedinţe de judeţ au reuşit să obţină o majorare în plus de la ministrul muncii.

Urmează să câştige în jur de 13.000 de lei, la fel de mult ca un preşedinte de consiliu judeţean.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat ca unii angajați de la stat vor avea salariul mărit cu 200%.

Șefa Muncii a anunțat că militarii vor primi remunerații chiar mai mari de 200%, ei având, în prezent, un salariu minim de 754 de lei.

Salariul minim pentru angajații MApN va crește cu peste 200% până în anul 2021. Cel mai mare salariu din Armată este cel al șefului SMG, care are acum 5.353 de lei. Cel mai mare salariu din Ministerul de Interne este acum de peste 8.000 de lei, întrucât „ei au avut sindicate”, a afirmat Olguța Vasilescu, în luna martie, conform bugetul.ro.

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, a precizat și el că noua Lege a salarizării prevede creșteri salariale cuprinse între 1 și 200%, impactul bugetar ca urmare a aplicării actului normativ urmând să fie de 32 miliarde de lei.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax