Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Semifinala concursului de istorie ”Alba Iulia, Cealaltă Capitală” 2015. Elevi de la șase licee se vor confrunta pentru a câștiga premiile

Publicat

IMG_0165 Concursul de cultură generală și istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediție, adună și de această dată echipe formate din cei mai buni elevi de la liceele din oraș. Concursul este structurat în două etape: semifinala, ce va avea loc luni, 6 aprilie, în Sala Unirii și finala, organizată vineri, 10 aprilie, în Sala de Bal de la Alba Mall. Premiile sunt în valoare de 12.000 lei și sunt oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Luni, 6 aprilie, de la ora 09.00, în Sala Unirii se va desfăşura semifinala concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Popularul concurs ajuns la cea de-a IV-a ediție, adună în acest an echipe de la șase licee din oraș. 

Concursul este structurat în două etape: semifinala și finala. Fiecare liceu participă cu o echipă  formată din patru elevi, care vor trebui să răspundă la întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia.

În semifinală, elevii vor răspunde la un set de 20 de întrebări, iar în finală, aceștia se vor confrunta cu 40 de întrebări, formulate de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

De precizat că în ultima fază a concursului, care va fi organizată vineri, 10 aprilie, în Sala de Bal de la Alba Mall, se vor califica primele patru echipaje. Premiile sunt în valoare de 12.000 lei și sunt oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Scopul concursului este de a crește interesul elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și de a promova patrimoniul cultural și istoric al orașului.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax