Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Ziua Educației, sărbătorită de elevii și dascălii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia prin activități educative. PROGRAM

Publicat

scoala avram iancu alba iulia Elevii și dascălii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, condusă de prof. Elena Ignat, vor sărbători „Ziua Mondială a Educației” prin câteva activități educative, care se vor desfășura luni, 5 octombrie, după un program specific. 

Scopul acestor activități este, în primul rând, creşterea calităţii relaţiei profesor-elev, în vederea unei mai bune înţelegeri de către elevi a semnificaţiei fiecărei discipline pentru valorificarea, în viaţa personală, a sensurilor verbului a şti: să ştii, să faci, să creezi, să devii, să fii.

În acest an școlar, o prioritate a Școlii „Avram Iancu” este calitatea comunicării, obiectiv care se realizează prin participarea dascălilor la un program de formare profesională „Școala Comunicării”, organizat de Learning Ecosystem, Bucureşti, care se va derula în acest semestru, în trei etape „Pe locuri!… Fiți gata!… Start!”. Dascălii au învăţat în cadrul trainingului de început de an metode inedite de abordare a relaţiei dascăl–părinte–elev: Espere şi Sappe, care au început să fie  valorificate cu succes în activitățile didactice.

Programul dedicat Zilei Educației cuprinde activități specifice, desfășurate din perspectiva relației dascăl – elev și a importanței fiecărei discipline în dezvoltarea personală a elevilor. Între orele 8.00 – 11.00, la nivelul claselor V-VIII, se vor organiza dezbateri pe grupe sub genericul „O oră despre …” un alt fel de a comunica, pe tema relației elev-profesor din perspectiva elevului.

Între orele 11.00 – 13.00, programul se va desfăşura în cadrul comisiilor metodice, cu dezbateri pe tema: Îmbunătăţirea relaţiei profesor-elev din perspectiva cadrului didactic.

Membrii comisiei Om și Societate vor participa la programul „Dascăli şi elevi în mişcare pentru sănătate” care va conţine activităţi recreative şi sportive pentru formarea unor comportamente de viață sănătoasă si înţelegerea rolului mişcării în calitatea vieţii. Celelalte comisii se vor întruni pentru a discuta despre modul de desfăşurare a activităţilor, respectiv despre feedbackul primit din partea elevilor.

„Este nevoie de o reconsiderare a relației profesor-elev, de o îmbunătățire a comunicării  și implicit a calității acestei relații, precum și de o nouă abordare a actului educațional. Trebuie să depășim conceptul că în clasă profesorul predă și elevul ascultă și să trecem la o nouă ,, atitudine didactică ” în care elevii și profesorii comunică și cooperează în scop formativ. Această schimbare în activitatea didactică este o prioritate a colectivului  de cadre didactice din unitatea noastră de învățământ”, a declarat Elena Ignat, directorul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax