Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Maestru internațional albaiulianul Mihnea Costachi, pe locul 12 la Openul Internațional de la Graz

Publicat

mihnea costachi Cu 6 puncte acumulate în 9 jocuri, maestru internațional Mihnea Costachi s-a clasat pe un excelent loc 12 din 195 de participanți, în condițiile în care la startul turneului era cotat ca și favoritul nr.27, la competiția de la Graz. 

După startul excelent de turneu, în care a realizat 3 victorii, dintre care una împotriva favoritului nr.5 al turneului, marele maestru international turc Mustafa Ilmaz (rating 2621), și o remiza împotriva favoritului nr.1 al turneului, marele maestru international Markus Ragger (Austria, rating 2703), tânărul maestru international albaiulian Mihnea Costachi (rating 2430) a remizat în runda a 5-a cu unul dintre adversarii săi tradiționali în întrecerile juvenile, Roven Vogel (Germania, rating 2437), fost campion mondial de juniori sub 16 ani în 2015.

Ziua următoare a fost un infernală pentru juniorul albaiulian, care în cele două runde programate a avut de înfruntat doi mari maeștri internaționali. De dimineața Mihnea a remizat cu MMI Baris Esen (Turcia, 2528), favoritul nr.9 al turneului, iar după-amiaza a trebuit să se recunoască pentru prima dată învins în turneu împotriva lui Evgeny Postny (Israel, 2601), favoritul nr.5 al turneului, după o partida în care juniorul albaiulian a jucat foarte riscant în deschidere, sacrificând cu negrul un pion pentru a prelua initiațiva, dar nereușind să mențină presiunea asupra experimentatului sau adversar, care s-a aparat foarte bine și apoi și-a valorificat avantajul material.
În runda a 8-a Mihnea a dat unele semne de oboseala, reușind doar o remiza împotriva chinezului Bao Qilin (rating 2376), într-o partidă în care teoretic pornea cu prima șansă. Oboseala acumulata pe parcursul turneului s-a văzut și în jocul lui Mihnea din ultima runda, împotriva maestrului FIDE Peter Kokol (Slovenia, 2351), când juniorul albaiulian a ratat șansa unei victorii spectaculoase în criza de timp, reușind totuși să o ia de la capăt după irosirea avantajului și să câștige la mutarea 55, la capătul unui final de turnuri și pioni în care și-a depășit sistematic adversarul.

„Si mai imbucuratoare decat clasarea fruntasa este evolutia per ansamblu din turneu impotriva unor jucatori extrem de puternici. Rezultatul obtinut de juniorul albaiulian corespunde unei performanta rating de 2569, ceea ce inseamna ca Mihnea Costachi a jucat la nivelul unui jucator cu rating 2569, el avand in acest moment rating 2430, adica si-a depasit cu mult statutul. Este un semn foarte clar ca Mihnea se afla intr-o ascensiunea puternica, fiind foarte aproape in acest turneu de a obtine prima norma de mare maestru international, lucru care s-ar fi intamplat daca ar fi realizat cu o jumatate de punct in plus. Daca va continua in acest ritm, cu siguranta are sanse sa realizeze in acest an cel putin una dintre cele 3 norme necesare pentru obtinerea titlului de mare maestru international.” (Marius Ceteras, unul dintre antrenorii lui Mihnea Costachi, alaturi de MMI Szabo Gergely)
Rezultatul obtinut i-a adus lui Mihnea si un plus de 17 puncte rating, care se adauga la cele 13 castigate la inceputul lunii la Plovdiv, astfel ca luna viitoare juniorul albaiulian va avea ratingul FIDE 2460, tot mai aproape de borna 2500 pe care Mihnea doreste sa o atinga in anul 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax