Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Magazinele cu POS-uri, obligate să elibereze numerar la cerere. De când vom putea scoate bani de pe card de la casele de marcat

Publicat

casa marcat magazin Magazinele în care se poate plăti cu cardul bancar vor fi obligate să elibereze numerar în valoare de maximum 200 de lei persoanelor care solicită acest lucru, în urma proiectului adoptat, marţi, de către Camera Deputaţilor.

Deputaţii au adoptat, marţi, 10 mai, o lege care prevede obligaţia magazinelor cu cifră de afaceri de 10.000 de euro care acceptă plata cu carduri de debit sau credit şi să elibereze avansuri în numerar de maximum 200 de lei, tranzacţia fiind asimiliată retragerii de bani din bancomat. Legea votată de parlamentari urmăreşte să crească gradul de utilizare a cardurilor, mai ales in mediul rural, unde există puţine bancomate.

În acest fel, şi băncile vor fi scutite să investească în amplasarea de bancomate în zonele cu populaţie redusă.

Din 20 mai, vom putea scoate bani de pe card direct de la casele de marcat ale magazinelor la care ne facem cumpărturile. Băncile şi magazinele dotate cu mijloace electronice de plată sunt obligate să ofere clienţilor posibilitatea de a retrage bani de pe card.

De asemenea, furnizorii de servicii de utilitate publică şi instituţiile publice au obligaţia de a avea POS-uri, potrivit proiectului de lege pentru completarea OUG nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax