Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MAI: Controalele la imobilele în care se desfăşoară activităţi cu public numeros vor fi intensificate. Măsuri după incendiul din clubul Bamboo

Publicat

bamboo incendiu 14 Vor fi intensificate controalele la imobilele în care desfăşoară activităţi cu public numeros, cum sunt cluburile şi localurile, începând de sâmbătă seară şi vor fi făcute verificări în ceea ce priveşte aplicarea legii în acest domeniu. Precizările au fost făcute sâmbătă, de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus ca, începând de sâmbătă seară să fie intensificare controalele la toate imobilele în care sunt desfăşurate activităţi cu public numeros, conform news.ro.

De asemenea, vicepremierul Sevil Shhaideh, care a fost desemnată să preia atribuţiile premierului până duminică, a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii să demareze un control tematic cu echipe formate din reprezentanţi ai MAI şi ai Inspectoratului de stat în Construcţii pentru a verifica în ce măsură este aplicată legea în acest domeniu, a mai spus Monica Dajbog.

În urma incendiului din Clubul Bamboo la spitalele din Capitală au ajuns 44 de persoane, dintre care sâmbătă după-amiază mai sunt internate cinci.

Vezi şi FOTO-VIDEO: INCENDIU la Clubul Bamboo din Capitală. Zeci de persoane au fost rănite, iar clădirea a ars complet. Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis dosar penal

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la ora 3.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 3.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste şase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

YouTube video

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune că nu există nicio autorizaţie emisă de către primărie pentru Clubul Bamboo, precizând că administratorii localului au depus dosar pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare, dar acesta era incomplet şi a fost retras pentru completare.

El a precizat că clubul avea aviz pentru securitate la incendiu, iar pentru emiterea autorizaţiei termenul a fost prorogat până în iunie 2017.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax