Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mai multe asociaţii de locatari din Alba Iulia, lăsate cu gunoaiele în stradă, de către firma de salubritate. Motivul: restanţe mari la plata serviciului

Publicat

20979486_10209904585072418_1095067116_n Firma de salubritate din Alba Iulia nu mai ridică gunoiul de la asociaţii de locatari rău-platnice. Decizia a fost luată pentru trei astfel de asociaţii, încă de vineri, iar reprezentanţii Polaris M Holding spun că vor mai urma şi alte măsuri similare.

Directorul punctului de lucru de la Alba Iulia a societăţii Polaris M Holding, Lucia Pera, a declarat pentru Alba24.ro că dintre cele 169 de asociaţii de locatari din municipiu, 86 sunt cu restanţe mai mari de 2.000 de lei, unele cu datorii “istorice”, de acum doi ani. În aceste cazuri, firma a transmis adrese privind obligativitatea plăţii, iar pentru trei asociaţii de la blocuri de pe străzile Ştefan cel Mare, Gheorghe Şincai şi Poligonului nu se mai ridică deşeurile. Când vor recupera prin plata restanţelor, serviciul de colectare a gunoiului va fi reluat, mai spune reprezentantul Polaris.

Alte datorii au fost înregistrate de operatorul de salubritate de la asociaţii de pe străzile Vasile Goldiş sau Transilvaniei, dar mai sunt şi alte zone. În cel mai recent caz, cel semnalat şi de Alba24, cu gunoaie aruncate la containerele (pentru asociaţiile de locatari) din zona “Pati-bar” de pe Bd. Revoluţiei, Polaris a depistat 14 agenţi economici fără contract de salubritate, unii şi de trei ani.

“Facturi restante au mai toate asociațiile, fiindcă e greu să fie la zi cu plata. Măsurile sunt aplicate doar celor care chiar nu au dat nici un semn că vor să stingă aceste restanțe, chiar dacă am dat dovadă de multă bunăvoință si înțelegere. Sumele au început să crească, obligându-mă să iau această măsură”, a precizat Lucia Pera.

Reprezentanţii firmei spun că vor lua măsuri similare şi în cazul persoanelor juridice sau al caselor particulare cu proprietari care nu plătesc sau nu declară numărul real al membrilor familiei care beneficiază de serviciul prestat de societate.

Reamintim că persoanele care depozitează ilegal deşeuri pe spaţiul public pot fi amendate de Poliţia Locală (100 lei – 300 lei, persoane fizice, 300 lei – 500 lei, persoane juridice).

Iar din 1 mai se aplică taxa specială de salubrizare pentru cei care nu au contracte cu operatorul Polaris.

Vezi De la 1 mai, taxă specială de gunoi pentru locuitorii din Alba Iulia care nu au contract cu operatorul de salubrizare. Cât vor avea de plătit

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax