Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai multe categorii de angajaţi scapă de impozitul pe venit. Legea a fost promulgată

Publicat

taxe Preşedintele României, Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea prin care sunt scutiţi de impozitul pe profit, în primii zece ani de activitate, contribuabililor care desfăşoară exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare, iar IT-iştii de impozitul pe venit.

Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, promulgate luni, 17 iulie, de preşedintele României, mai prevede şi o cotă de impozitare de 1% pe veniturile microîntreprinderilor cu unul sau mai mulţi angajaţi.

De asemenea, dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 500.000 de euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta datorează impozit pe profit, începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre aceste limite.

Un alt articol se referă la scutirea de la plata impozitului pe venit a mai multor categorii de contribuabili, printre care şi lucrătorii sezonieri, dar şi programatorii.

În cursul anului trecut, Guvernul Cioloş a exclus, dintr-o eroare de terminologie juridică, programatorii din sectorul outsourcing de la scutirea impozitului pe venit.

„În luna decembrie a anului trecut, Guvernul anterior a dat un ordin care să faciliteze accesul la această facilitate pentru start-upuri, însă prin adăugarea unei sintagme de tip programe finale sau componente a unor componente finale au exclus complet piaţa de outsourcing, deci toată industria de outsourcig IT din România, care este cea mai mare parte din acest sector IT nu mai beneficiază de această scutire”, a explicat în urmă cu câteva luni Augustin Jianu, fostul ministru al Comunicațiilor.

El a precizat că de la începutul anului a primit din partea asociaţiilor patronale, dar şi a companiilor numeroase sesizări cu privire la acest aspect şi după mai multe analize s-a ajuns în etapa finală privind elaborarea unui ordin care să corecteze problema.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax