Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai multe comisioane bancare vor fi eliminate. Ce servicii vor fi acordate gratuit

Publicat

atmComisioanele percepute pentru deschiderea şi închiderea unui cont bancar de plăţi cu servicii de bază pentru persoanele fizice vor fi eliminate, potrivit unui proiect de act normativ care va ajunge în curând la votul decisiv al Camerei Deputaților. De asemenea, nu va mai fi aplicat nici comisionul pentru retrageri de bani sau comisionul pentru interogarea soldului.

Măsurile sunt incluse într-un Proiect de lege privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăţi, schimbarea conturilor de plăţi şi accesul la conturile de plăţi cu servicii de bază.

Băncile nu vor mai putea să perceapă anumite comisioane pentru conturile de plăţi cu servicii de bază, atunci când este vorba de persoanele fizice cu venituri lunare peste dublul salariului minim brut (adică, în momentul de față, venituri lunare de peste 2.900 de lei). Concret, instituţiile de credit vor fi nevoite să ofere gratuit mai multe servicii, potrivit AvocatNet.ro.

Băncile care vor percepe comisioane pentru serviciile gratuite stabilite de propunerea legislativă în cazul conturilor de bază vor risca să fie amendate cu sume cuprinse între 10.000 şi 50.000 de lei.

În plus, instituţiile vor putea fi obligate să restituie banii încasaţi ilegal, altfel vor risca amenzi între 50.000 şi 100.000 de lei. De constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se vor ocupa reprezentanţii Protecției Consumatorilor, fie la sesizarea consumatorilor sau a asociaţiilor de consumatori, fie din oficiu.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax