Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai mulţi bani pentru „Prima Casă”: Finanțele dau 28 de milioane de lei pentru nouă bănci care au epuizat plafoanele din program

Publicat

Veşti bune pentru cei care vor să îşi cumpere o locuinţă prin programul „Prima Casă”. Ministerul Finanţelor Publice realocă 28 de milioane de lei pentru băncile care au terminat deja fondurile primite. Totodată, MFP constituie un fond de rezervă de 10 milioane de lei, din care băncile care îşi epuizează plafoanele de garanţii se pot alimenta pentru a acorda credite.

„În condiţiile unui grad mare de utilizare a plafoanelor alocate, Ministerul Finanțelor Publice vine în sprijinul românilor ce vor să-și cumpere o locuință. Din sumele constituite pentru acoperirea necesităţilor de garantare în urma celei de a doua redistribuiri, au fost alocate 28 milioane de lei catre 9 bănci care și-au terminat deja plafonul sau urmează să îl epuizeze în mai puțin de 10 zile”, au transmis reprezentanții ministerului, într-o postare pe pagina de Facebook.

Vezi norme aplicare Programul ”Noua Casă”

Totodată, s-a constituit un buffer de 10 milioane de lei care va fi repartizat în favoarea finanțatorilor care își vor epuiza plafoanele alocate.

Potrivit MFP, finanţatorii care au primit plafoane sunt: BCR, Leumi, UniCredit, Intesa, OTP, Credit Agricole, BRD, Marfin și Banca Transilvania.

„Ministerul Finanțelor Publice a făcut o evaluare a gradului de utilizare a plafoanelor alocate la sfârșitul primului semestru, ținând cont de modul în care au fost consumate plafoanele alocate până în prezent.

Redistribuirea s-a realizat în funcție de ritmul de acordare a garanțiilor de către bănci. Practic, s-a creat un plafon de garanții în valoare de aproximativ 38 de milioane de lei din plafoanele alocate unor bănci care, conform evaluării, nu mai pot fi utilizate până la sfârșitul anului. Din acest plafon, aprox 28 de milioane de lei au fost redistribuite către 9 bănci care, conform gradului de utilizare, și-ar fi terminat plafoanele alocate și disponibile în maxim 10 zile.

Totodată, s-a creat un plafon disponibil pentru redistribuire din care să se poată face redistribuiri și către alte bănci, ulterior, în funcție de gradul de utilizare a plafoanelor alocate”, au mai precizat reprezentanții ministerului.

Anul acesta, până la data de 30 iunie, au fost acordate în cadrul programului Prima Casă un număr de 21.976 de garanții în valoare de 2 miliarde de lei.

sursa: Facebook (Ministerul Finanțelor Publice)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax