Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALEGERI PARLAMENTARE: „La vremuri noi, tot noi”. Câţi candidați din Alba sunt noi și câți vor să-şi păstreze scaunul de parlamentar

Publicat

parlament

Pentru a treia oară în acest an, duminică, cetățenii cu drept de vot sunt așteptați să își exprime părerea, cu ștampila pe buletin. De această dată, votul lor îi va trimite sau retrimite la București pe cei pe care și-i doresc reprezentanți în Parlamentul României. Câțiva dintre candidații din Alba sunt arhicunoscuți de electorat, fiind parlamentari „de carieră” în ultimul deceniu, însă majoritatea numelor de pe liste sunt noi, intrate pe scena politică anul acesta, la alegerile locale.

Rămâneți pe Alba24.ro pentru a afla tot ce se întâmplă în Alba în ziua alegerilor (incidente, prezență la vot, rezultate parțiale).

În cursa pentru un fotoliu în Parlament s-au înscris 33 de candidați din județul Alba. Iată câți dintre aceștia sunt noi și câți au mai fost parlamentari:

USL conduce în clasamentul parlamentarilor care își doresc un nou mandat cu 4 la 3 și se află la egalitate la capitolul foști parlamentari incluși în listele de candidați. Dintre cele două alianțe , ARD are cei mai mulți candidați noi, care nu au mai avut de-a face cu parlamentul. PP-DD și UDMR au pe liste numai candidați noi, dar majoritatea sunt candidați aleși în urma alegerilor de la locale, fie viceprimari – cum este cazul lui Dorin Șerdean, fie consilieri locali sau județeni ( Dorin Pocol, Radu Roncea, Ion Marincaș sau Horațiu Bibolar).

Candidați care în prezent sunt parlamentari: Călin Potor (USL), Clement Negruț (ARD), Radu Coclici (USL), Corneliu Olar (ARD), Alexandru Pereș (ARD) ,  Teodor Atanasiu (USL) și Nicolae Dobra (USL)

Candidați care au mai fost parlamentari în ultimii 10 ani: Dan Coriolan Simedru (USL), Ștefan Bardan (ARD), Emil Crișan (PRM)

Deputați-Colegiul nr. 1 Alba Iulia la Camera Deputaţilor se lutpă pentru un post de deputat Călin Potor (USL), Dorin Nistor (ARD), Dorin Şerdean (PP-DD), Csaba Toth (UDMR), Nicolae Bogdan Huja (PRM);

Deputați- Colegiul nr. 2 Sebeş – Blaj disputa electoral se dă între următorii candidaţi: Ovidiu Jidveian (USL), Clement Negruţ (ARD), Radu Roncea (PP-DD), Daniel Szabo (UDMR);
Deputați- Colegiul nr. 3 Cugir – Zlatna are următoarea configuraţie din punct de vedere a candidaturilor:  Dan Coriolan Simedru (USL), Ioan Fulea (ARD), Sorin Vasile (PP-DD), Krisztian Kovats (UDMR);
Deputați- Colegiul nr. 4 Aiud – Ocna Mureş bătălia se dă între Radu Coclici (USL), Sorin Bumb (ARD), Cornel Comşa (PP-DD), Gheorghe Levente Kerekes (UDMR);
Deputați- Colegiul nr. 5 Munţii Apuseni are următorii candidaţi: Ioan Dîrzu (USL), Corneliu Olar (ARD), Ion Marincaş (PP-DD), Attila Szucs (UDMR), Kiraly Melinda (Partidul Popular Maghiar din Transilvania).

Senat- Colegiul nr. 1 Alba Iulia – Apuseni alegătorii au de ales între Teodor Atanasiu (USL), Ştefan Bardan (ARD), Horaţiu Bibolar (PP-DD), Lorand Kopenetz (UDMR), Emil Crişan (PRM), Jobbagy Emese (Partidul Popular Maghiar din Transilvania);

Senat- Colegiul nr. 2 Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş partidele au lansat următorii candidaţi: Nicolae Dobra (USL), Alexandru Pereş (ARD), Dorin Pocol (PP-DD), Janos Palosy (UDMR), Bosze Laszlo-Antal (Partidul Popular Maghiar din Transilvania).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. dinu nistor/pensionar

    sâmbătă, 08.12.2012 at 19:37

    ASA ESTE. PE LISTELE ELECTORALE GASIM NUMAI NUME VECHI,DE CARE NE-AM SATURAT.OARE ACESTI OAMENI NU INTELEG CA AM DORIT DEMOCRATIE PENTRU A-I PUTEA SCHIMBA,CEL PUTIN O DATA LA 4 ANI? EU VOI VOTA CU CEL MAI NOU IN POLITICA SA VAD DE CE ESTE IN STARE SI FIE CE O FI. PE CEILALTI VREAU SA-I VAD SOMERI,DACA NU SUNT BUNI DE ALTCEVA.

  2. Albaiulian.

    sâmbătă, 08.12.2012 at 21:41

    Va rugam sa nu-i bagati in seama pe ce-i de la pp-zero-tv , ca au promis numai minciuni in toata campania electorala in frunte cu mincinosul de diaconescu , nu ne reprezinta si ca atare nu-i votam !!!

  3. happy

    duminică, 09.12.2012 at 19:10

    Sunt deschisa pentru noi candidati,in special pentru Horatiu Bibolar,si nu tin cont din ce partid face parte.Important este ca are o viziune noua pentru semenii sai din acest judet.L-as vedea si in functia de primar sau consilier ,de ce nu, al acestui oras ,deoarece este un bun gospodar.Il cunosc si stiu ce spun.

  4. mihai

    duminică, 09.12.2012 at 19:46

    Avem nevoie de oameni noi si necorupti care sa ne reprezinte interesele noastre ale saracilor somerilor si pensionarilor care au fost jecmaniti deci sunt buni si cei de la PPDD , Romania Mare sau cei social democrati.

  5. romania maria

    marți, 11.12.2012 at 12:18

    vreau sa exprim sincere pareri de rau cu ocazia cestor alegeri pt cei carora nu le-a iesit afacerea ! dragilor nu fiti tristi , nu plingeti aveti in alba iulia ,, nspe ,, farmacii , luati o pastila si va trece , multumiti la dl primar ca aveti de unde sa le cumparati ! daca cumva va ginditi sa tineti doliu fie si o scurta peroada de timp si nu doriti sa sticati mulri bani, va recomand magazine secodhand care exista prin bunavointa dlui primar si sunt in nr ffffffffffff mare .! daca va dorit sa munciti ca ati pierdut trenul cu senatori sau deputati , aici e cam greu ca nu este nimic de munca in oras . va trebui sa asteptati pina la primavara cind acelas domn primar va pune biscuiti pe vreo aleee si va va angaja! eu in schimb va doresc <<.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax