Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Concurs pentru promovare în funcţii. 21 de magistraţi vor posturi superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia

avatar

Publicat

Consiliul Superior al Magistraturii organizează, prin INM, duminică, 3 martie, concursul de promovare efectivă a judecătorilor şi procurorilor în funcţii de execuţie. În Alba, sunt disponibile doar trei posturi de judecător la Curtea de Apel Alba Iulia şi trei posturi de procuror la parchetele de la Curte, respectiv Tribunal, în condiţiile în care instanţele albaiuliene sunt cele mai încărcate ca număr de dosare. Un număr de 21 de magistraţi de la instanţe din judeţ şi din ţară ţintesc promovarea la Curtea de Apel Alba Iulia.

La nivel naţional, sunt 84 de funcţii de execuţie vacante la nivelul instanţelor judecătoreşti, respectiv 63 la tribunale şi 21 la curţile de apel, precum şi 104 de procurori, 91 la parchetele de pe lângă tribunale şi 12 la parchetele de pe lngă curţile de apel.

În Alba, doar două posturi de judecător sunt vacante la Secţia penal de la Curtea de Apel Alba Iulia, respectiv un post la Secţia pentru cauze privind conflicte de muncă şi asigurări sociale. La Tribunalul Alba, pentru judecători, nu este nici un post vacant. Procurorii concurează pentru un loc la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, respectiv două locuri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Concursul constă în susţinerea unei probe scrise, cu caracter teoretic şi practic. Fiecare candidat a putut formula pentru o singură opţiune, în momentul înscrierii.

Un număr de 21 de judecători de la diferite judecătorii şi tribunale din Alba şi alte zone ale ţării doresc promovarea în funcţie de magistrat la Curtea de Apel Alba Iulia. Dintre aceştia, 18 vizează cele două posturi de la Secţia penală, iar trei la drept civil şi drept privat internaţional, unde este doar un loc.

Pentru cele trei posturi de procuror la instanţe superioare din judeţ, concurează nouă candidaţi de la unităţi din Sibiu, Coavasna, Sebeş şi Blaj, dar şi din Alba.

Candidaţi pentru promovarea în funcţie – judecători – Curtea de Apel Alba Iulia:

Drept penal

1. Horia Dorin Cristea (Judecătoria Alba Iulia)

2. Adrian Dumitru Corega (Tribunalul Hunedoara)

3. Flavia Maria Cristina Florenţa (Tribunalul Alba)

4. Aurelian Gheorghe Mocan (Tribunalul Alba)

5. Gheorghe Liviu Odagiu (Judecătoria Sibiu)

6. Ioan Popescu (Tribunalul Timiş)

7. Ancuţa Pura (Tribunalul Sălaj)

8. Andrei Vlăduţ Sebeşan (Tribunalul Sibiu)

9. Diana Maria Sima (Tribunalul Alba)

10. Dana Vişoiu (Tribunalul Vâlcea)

11. Ella Cristina Badistru (Tribunalul Hunedoara)

12. Monica Cristina Costea (Tribunalul Alba)

13. Laura Victoria Epure (Tribunalul Mehedinţi)

14. Adrian Emil Hancaş (Tribunalul Alba)

15. Anca Mihaela Ion (Tribunalul Cluj)

16. Silvia Iosa (Tribunalul Alba)

17. Florin Pomană (Tribunalul Alba)

18. Florica Şchiopu (Tribunalul Alba)

Drept civil 

19. Laura Maria Dehelean (Judecătoria Blaj)

Drept internaţional privat

20. Claudiu Daniel Fălcan (Tribunalul Mehedinţi)

21. Nicolae Orăşteanu (Tribunalul Covasna)

Candidaţi pentru promovarea în funcţie – procurori – Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia:

 1. Alex Florin Florenţa (DIICOT Sibiu)
 2. Cornel David – Deca (Parchet Tribunal Sibiu)
 3. Cosmina Elena Gligor Lungan (Parchet Tribunalul Alba)
 4. Dragoş Muntean (Parchet Tribunalul Alba)
 5. Liliana Simu (Parchet Tribunalul Alba)
 6. Ion Veştemean (Parchet Tribunal Sibiu)
 7. Felicia Vlad (Parchet Tribunal Covasna)

Candidaţi pentru promovarea în funcţie – procurori – Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba:

8. Valeria Gherman (Parchet Judecătoria Blaj)

9. Ioan Daniel Suciu (Parchet Judecătoria Sebeş)

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  cucu

  sâmbătă, 02.03.2013 la 21:43

  Da , la curte se doarme bine in birouri si se motaie si in sedintele publice , unde mai mult se barfeste decat se judeca , adica nu se gandeste , pt ei a judeca nu e tot una cu a gandi!

 2. avatar

  Mișu

  joi, 18.05.2017 la 08:59

  Vai de cei judecați de magistrul mocan caș…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Concert de excepție marca Vladimir Cosma la Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia

avatar

Publicat

Cel mai prolific dirijor si compozitor roman actual, Vladimir Cosma împreună cu orchestra și corul Filarmonicii de Stat Transilvania Cluj Napoca, 170 de muzicieni, au oferit un regal muical de excepție la Sărbătoarea Muzicii de la Alba Iulia. Înainte de începerea spectacolului, primarul Mirea Hava i-a oferit dirijorului diploma ”Urbis Grates”.

Vladimir Cosma e unic. Și, mai mult și mai important decât orice, Vladimir Cosma E LA ALBA IULIA, pentru Sărbătoarea Muzicii în Anul Centenarului. Faptul în sine poate fi considerat, fără niciun fel de exagerare, un eveniment. Noi îl considerăm un privilegiu. Nu în fiecare an avem șansa să îl vedem “la lucru” pe cel mai prolific dirijor și compozitor român în viață. Muzică de film, sute de coloane sonore compuse, mii de concerte, zeci de premii și discuri de aur sau platină… cifrele îl definesc însă prea puțin pe Vladimir Cosma. Pentru că el nu doar compune muzică, el respiră muzică. El este muzica!

Duminică, de la 21.00 este MAMMA MIA, un musical ce a cucerit Broadway-ul și toată planeta, montat în România și cântat în română de cele mai bune voci românești. Musicalul „Mamma Mia!” cu: Mirela Vaida, Horia Brenciu, Cornel Ilie, Ernest Fazekas, Sebastian Seredinchi, Ecaterina Ladin, Ioana Sihota (Jazzy Jo), Ana Munteanu. Dirijor: Daniel Jinga. Magia versurilor și melodiilor ABBA pune în mișcare emoția acestei povești de dragoste, creând un show de neuitat.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Avocații români au celebrat la Alba Iulia contribuția profesiei lor la Marea Unire de la 1918

avatar

Publicat

Contribuția avocaților la realizarea Marii Uniri de la 1918, a fost celebrată la Alba Iulia de peste 300 de avocați din Baroul Alba  și colegi de la alte barouri din țară. În cadrul evenimentului a fost lansat și un volum omagial despre avocații care au luat parte la procesul de întregire a neamului românesc. 

Peste 300 de avocați ai Baroului Alba și de la alte barouri din țară, au fost prezenți sâmbătă, la Alba Iulia pentru a lua parte la conferința „Contribuția Avocaților la realizarea Marii Uniri”.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Națională a Barourilor din România și a avut ca și obiectiv sublinierea importanței avocaților în procesul de întregire al țării care a avut loc acum 100 de ani.

Sesiunea a fost condusă de președintele UNBR, avocatul Gheorghe Florea și decanul Baroului Alba, avocatul Mihai Baco.

Un mesaj către unitate în an de Centenar a fost transmis și de reprezentanții autorităților locale prezente la eveniment, prefectul de Alba Dănut Hălălai, președintele Consiliului județean Ion Dumitrel și primarul Mircea Hava.

Reprezentanții justiției albaiuliene care au luat cuvântul pe scenă au fost vicepreședintele Curții de Apel Aurel Mocanu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Ilie Narița și procurorul general al  Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Ștefan Dan Cioancă.

Pe lângă comemorarea avocaților care au fost prezenți în 1918 la Marea Unire, în cadrul sesiunii au fost îmnânate plachete aniversare pentru întreaga carieră mai multor avocați din țară.

Momentul cel mai așteptat al evenimentului a fost lansarea volumului omagial „Contribuția avocaților din Transilvania și Banat la realizarea Marii Uniri”, scris de avocații Mirel Ionescu și Lazăr Gruneanțu.

Cuvântul de încheiere a evenimentului a aparținut decanului Baroului Alba, Mihai Baco, care a anunțat că Baroul Alba va organiza în data de 29 iunie, cel mai important eveniment al anului pentru lumea justiția din Alba Iulia, conferința internațională „Independența și imparțialitatea justiției în jurisprudența Curții Europene a drepturilor omului”. Eveniment la care sunt așteptate personalități importante ale justiției din țară dar și din străinătate.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 100 de NOTE mai MICI după CONTESTAȚII la Evaluarea Națională în Alba. Doar 90 au crescut

avatar

Publicat

Peste 100 de note au fost mai mici în urma contestaţiilor la examenul de Evaluare Naţională 2018 la clasa a VIII-a în judeţul Alba, potrivit datelor transmise de IŞJ Alba. Cu note mai mari decât cele inițiale au fost doar 90 de elevi din totalul de 223 care au depus contestație.

La Limba Română, după contestaţii, au crescut 40 de note, cea mai mare creştere a fost de 1,40 puncte, de la 6,6 la 8.00. 5 note au rămas aceleaşi, dar au scăzut alte 44, cea mai mare descreştere, un punct, de la 4,7 la 3,7.

Și la Matematica numărul notelor scăzute este mai față de cele care au crescut. Mai exact au crescut 50 de note, cea mai mare creştere, de 0,9 punct, de la 4,85 la 5,75 si de la 6,9 la 7,80, iar note scăzute au fost 60, scăderea maximă a fost de 1,05 p de la 6,85 la 5,8 si de la 7,25 la 6,2.  23 de note au fost menţinute.

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat sâmbătă, în jurul orei 12.00, rezultatele finale la Evaluare Naţională 2087. Elevii de clasa a VIII-a din Alba pot vedea mediile ce vor conta pentru admiterea la liceu.

VEZI: REZULTATE finale EVALUARE NAŢIONALĂ 2018, în ALBA: Notele elevilor, după contestaţii, publicate de MEN

Din 29 iunie, încep înscrierile la liceu. În 9 iulie va avea loc repartizarea computerizată pe locuri la liceu.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2018 în ALBA: Calendar, locuri şi ultimele medii de intrare. GHIDUL candidatului

Vezi şi ADMITERE la licee de învăţământ DUAL şi profesional 2018 în ALBA: OFERTA completă pentru elevii de clasa a VIII-a

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE / FOTO: O mașină a luat foc pe Autostrada Sebeș-Sibiu. Trafic parțial BLOCAT pe A1

avatar

Publicat

Traficul pe Autostrada Deva-Sibiu este blocat, în zona Cristian, după ce o mașină care se afla în trafic a luat foc. Potrivit IPJ Sibiu, nu există victime. Traficul, la ora 19,00 este blocat total.

UPDATE: Ora 19:15. Traficul a fost deblocat parțial. Se circulă pe o singură bandă

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute

avatar

Publicat

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute de lei, potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat. În plus, dacă din cauza filmatului alte persoane sunt puse în pericol, șoferii vor risca să-și piardă permisul auto pentru trei luni.

Propunerea legislativă pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost înregistrată marți la Senat pentru dezbatere. Ca să se aplice, aceasta trebuie să treacă de Parlament și de șeful statului.

Concret, proiectul prevede introducerea unei amenzi pentru șoferii care folosesc telefoane mobile sau camere pentru a face filmări în timp ce se află la volanul mașinii. Aceasta va fi de două sau trei puncte-amendă, adică, în prezent, 290 sau 435 de lei, la care se vor adăuga și două puncte de penalizare.

Pe deasupra, dacă în timp ce filmează șoferul săvârșește o faptă care pune alte persoane în pericol, acesta va risca să-și piardă permisul auto pentru o perioadă de 90 de zile.

Bine de știut este că proiectul face referire la dispozitivele ținute efectiv cu mâna în timp ce sunt folosite, nu la cele care pot fi fixate pe bord sau pe parbriz, de exemplu.

Atenție! Proiectul de lege NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

sursa: avocatnet.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate