Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierii locali din Cugir au aprobat cumpărarea unui teren la Vinerea pentru amenajarea staţiei de pompare apă şi acces fără taxă pe drumuri forestiere

Publicat

Consilierii locali din Cugir s-au reunit miercuri, 7 august, de la ora 10.00, în şedinţă extraordinară, cu două proiecte de hotărâre pe ordinea de zi. Este vorba despre aprobarea achiziţionării de către Apa CTTA în numele oraşului Cugir a unui teren în Vinerea, în vederea construirii staţiei de pompare ape uzate şi completarea HCL privind accesul pe drumurile forestiere din cadrul Ocolului Silvic Sâpcea.

UPDATE: Ambele proiecte au fost aprobate în şedinţa CL.

Reţeaua de canalizare din Vinerea va deveni încurând funcţională, după mai bine de doi ani de la realizare. Va începe construirea unei staţii de pompare a apelor uzate, investiţie realizată de Apa CTTA SA Alba, prin intermediul proiectului european  “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Alba”.

Pănă atunci, administraţia locală cugireană împreună cu operatorul de apă trebuie să identifice şi să achiziţioneze terenul pe care va fi construită viitoarea staţie de pompare, precum şi conducta de refulare necesară. În acest sens, miercuri, Consiliul Local Cugir se întruneşte în şedinţă extraordinară  pentru a-şi da acordul cu privire la achiziţionarea terenului necesar de către operatorul regional SC APA CTTA SA Alba, din Fondul de Întreţinere, Înlocuire şi Dezvoltare pe anul 2013, în numele Oraşului Cugir. Tot în cadrul aceleaşi şedinţe vor fi desemnaţi reprezentanţii oraşului în comisia de negociere a preţului ce urmează a fi constituită la nivelul operatorului regional SC APA CTTA SA Alba.

Viitoarea staţie de pompare va fi construită în aval de localitatea Vinerea şi va avea rolul de a prelua apele menajere de aici şi a le transporta la staţia de epurare Cugir. Valoarea investiţiei este de 2.500.000 de lei, bani din Programul Operaţional şi Sectorial Mediu.

În ceea ce priveşte celălalt punct de pe ordinea de zi, se propune completarea HCL 79/2013 cu precizarea că accesul pe şapte drumuri forestiere amenajate cu fonduri FEADR, în cadrul Ocolului Silvic Sâpcea, fără perceperea de taxe, pe o perioadă de 5 ani de la finalizarea investiţiei.

Vezi detalii pe Cugir24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax