Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ASTĂZI: Încep înscrierile pentru tabăra de chitară Acustic Live Music Camp de la Râmeț. Toți iubitorii de muzică cu vârsta de minim 10 ani, așteptați să participe

Publicat

Înscrierile pentru cea de-a șaptea ediție a taberei de chitară Acustic Live Music Camp de la Râmeț vor începe sâmbătă, 8 martie. Evenimentul se va desfășura în două serii, prima în luna iulie, iar cealaltă în august și se adresează tuturor iubitorilor de chitară, indiferent de nivelul tehnic, cu vârsta minimă de 10 ani.

Pasionații de chitară, care au minim 10 ani, pot participa și anul acesta la cea de-a VII-a ediție a taberei de chitară Acustic Live Music Camp de la Râmeț. Înscrierile încep sâmbătă, 8 martie, iar evenimentul se va desfăşura în două serii, între 13 – 19 iulie 2014 și 17 – 23 august 2014, în judeţul Alba, aproape de Mănăstirea Râmeț.

Cursurile sunt structurate pe nivel începător, mediu și avansat şi acoperă majoritatea tipurilor de chitară: chitară electrică, chitară acustică corzi de metal, chitară acustică corzi de nylon. Pintre stilurile care vor fi abordate, se numără flamenco, chitară clasică, folk, chitară electrică, pop, blues, country, rock, jazz clasic, fusion, hard rock, metal.

Cursurile se vor desfășura zilnic după un program bine definit, sub îndrumarea unor profesori și artişti cu experienţă scenică şi didactică, precum Andras Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, Silvan Stâncel.

În cadrul fiecărei serii de elevi, vor avea loc cursuri intensive de chitară, concerte, lansări de carte, lansări de CD și discuții tematice.

În cadrul evenimentului, vor fi organizate și focuri de tabără, excursii în Cheile Râmeţului şi Mănăstirea Râmeţ, iar în ultima seară a taberei va fi susținut spectacolul Acustic Live Music Show, format din mici recitaluri ale cursanților. De asemenea, în funcţie de buget, vor fi organizate diverse concursuri cu premii sau reduceri la costurile de participare.

„Iată ca ajungem la cea de-a VII-a ediție și cu siguranţă va fi una foarte reușită. Are marele avantaj de a beneficia din punct de vedere organizațional de 6 ani de experiență. Știm exact care sunt pașii și butoanele la care să umblăm pentru ca evenimentul să rămână ca și până acum unul educativ, cultural, social și desigur și cu multă voie bună. Un număr semnificativ de participanți din anii trecuți revin, despre unii aflăm că în urma taberei de chitară s-au decis să urmez conservatorul, cei mai mulți se reîntorc acasă și își fac formații de muzică iar alții, mai îndrăzneți, chiar au și concerte proprii. Unul dintre foștii participanți a participat anul acesta la Eurovision… În cadrul taberei se cântă mai toată ziua, sunt lansări de carte și CD, ședințe foto, discuții tematice, foc de tabără și desigur câteva excursii într-o zonă naturală superbă. Participanții află aici informații tehnice despre chitară, își formează deprinderi și beneficiază la nivel informațional de întreaga experienţă artistică a profesorilor artiști. Faptul că anul acesta organizăm tabără se datorează în primul rând solicitărilor pe care le înregistrăm. Suntem deschiși la orice alt suport pentru că ne dorim ca și anul acesta să putem asigura un loc gratuit pentru un tânăr dintr-un centru de plasament. Tabăra de chitară Acustic Live Music Camp www.tabarachitara.ro este un eveniment cultural pe care l-am inițiat în 2008 și de atunci se susține exclusiv din contribuțiile participanților, nu este subvenționat. Mulțumesc întregii echipe pentru sprijinul necondiționat și fără de care evenimentul nu ar fi putut avea loc de-a lungul timpului: Pensiunea Râmeţ, Andraş Varga, Andrei Roşulescu, Iarina Copuzaru, sponsorii, partenerii și mass-media care ne-a promovat”, a declarat organizatorul evenimentului, artistul Silvan Stâncel.

Evenimentul este organizat de artistul Silvan Stâncel, împreună cu Asociaţia Culturală Cultur’ART.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax