Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Ocna Mureș l-a sărbătorit pe cel mai în vârstă cetățean. Singurul veteran cu grad de maior, în Alba împlinește un secol de viață

Publicat

Duminică la ora 10.00, la Biserica Greco-Catolică din Ocna Mureș, administrația locală, dar și locuitorii orașului îl vor sărbători pe cel mai în vârstă cetățean. Pe data de 25 august, Chiorean Gheorghe din Ocna Mureș împlinește vârsta de 100 de ani. Prin viața lui au trecut cele două războaie mondiale, iar prin „mâna” lui aproximativ 1000 de copii, fiind de profesie învățător. Este singurul veteran de război cu gradul de maior, în județul Alba. Cu ocazia Zilelor orașului Ocna Mureș, din acest an, veteranul a primit și titlul de „Cetățean de Onoare”al orașului.

Zi de sărbătoare la Ocna Mureș, unde cel mai în vârstă cetățean al orașului, va fi sărbătorit pentru longevitatea sa. Va împlini pe data de 25 august, 100 de ani. Administrația locală îl va sărbători pe bătrân, duminică de la ora 10.00 la Biserica Greco-Catolică din oraș.

Chiorean Gheorghe este unul dintre puținii oameni, pe care viața i-a încercat până la împlinirea unui secol de viață. La vârsta de 100 de ani, se poate „lăuda” că a trecut prin cele două războaie mondiale, în primul în calitate de copil, iar în al doilea ca și activant. De profesie a fost învățător, astfel că prin „mâna” lui au trecut aproximativ 1000 de copii.

În acest an, primăria Ocna Mureș i-a conferit și titlul de „Cetățean de Onoare” al orașului.

Foto: Csaba Kolozsvari

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. AOTEAROA

    sâmbătă, 23.08.2014 at 13:58

    In 25 oct.ac.veteranul de razboi Istrate Ioan,din Drasov222 implineste 103 ani.Indiferent de ce grad are==SPUNETI-NE CE PENSIE ARE===La 103 ani poti fi maior si mori de foame,ca banii nu-i ajung ptr. medicamente.Cu 350 leidupa 6 aniprin razboi si prizonier si ranit==DAR PE NIMENI NU INTERESEAZA===ca ei se gindesc sa suplimenteze pensiile speciale la cei ceau 5000ron /lunaAstia n-au fost in razboi,au fost in armata pe timp de pace[o scoala domneasca,noaptea cu nevasta-nbrate]Dragilor mai sunt cca 1500 de veterani de razboi care o duc extraordinar de greu.CE FACE ASOC. VETER. DE RAZBOI PTR.AC.OAMENI????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax