Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Majorarea tarifelor de salubritate la Aiud, aprobată de consilierii locali, în şedinţă extraordinară. Servicii mai scumpe cu până la 63%

Publicat

Propunerea venită din partea firmei care asigură serviciile de salubritate din Aiud, de majorare a tarifelor practicate, a fost pusă în dezbatere publică, iar miercuri, consilierii locali au aprobat proiectul, după ce au existat discuţii aprinse pe acest subiect, în mai multe şedinţe CL.

Ajutarea tarifelor pentru pentru serviciul public de salubritate din municipiul Aiud a intrat din nou în atenţia consilierilor locali, miercuri, 10 iulie, după ce acesta a mai fost pus în discuţie şi la şedinţa ordinară din iunie şi cea extraordinară din 5 iulie şi a fost amânat votul, de fiecare dată, pentru că aleşii locali au solicitat informaţii suplimentare.

Potrivit propunerii transmise de firma “Greendays”, din 15 iulie, persoanele fizice şi juridice din oraş ar urma să plătească mai mult cu până la 63% pentru acest serviciu, pentru că deşeurile sunt transportate la depozitul din Alba Iulia, după închiderea celui din Aiud şi firma prestatoare susţine că are cheltuieli mai mari.

Propunerea operatorului este de modificare a tarifului pentru activitatea  „Precolectarea, colectarea şi transportul deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeuri menajere, cu excepţia celor cu regim special, astfel:

– asociaţii: de la 3,6476 lei/persoană/lună fără TVA la 5,9151 lei/persoană/lună fără TVA (7,3347 lei cu TVA)

– locuinţe individuale: de la 3,4122 lei/persoană/lună fără TVA la 5,5942 lei/persoană/lună fără TVA (6,9369 cu TVA)

– agenţi economici: de la 30,9910 lei/mc fără TVA la 43,6615 lei/mc fără TVA.

UPDATE: Consilierii au votat modificarea de tarif, astfel: „pentru condominii să fie de 4,50 lei/pers/lună, pentru locuinţe 4,50 lei/pers/lună, iar pentru agenţii economici să fie de 39,5 lei/mc”.

Primăria Aiud a organizat, în conformitate cu prevederile art.6 din  Legea nr.52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, dezbatere publică privind intenţia Consiliului Local Aiud de a supune aprobării proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru serviciul public de salubrizare din municipiul Aiud. Cei interesaţi au putut depune în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotărâre, până marţi 9 iulie, ora 16.00, la sediul Primăriei Municipiului Aiud, str. Cuza Vodă, nr.1, camera 14.

Citeşte AICI informaţii complete despre noile tarife propuse pentru serviciile de salubritate la Aiud şi motivul pentru care firma consideră că este necesară majorarea acestora.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax