Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Luni, zi liberă: Majoritatea instituţiilor şi firmelor nu lucrează în a doua zi de Rusalii

Publicat

DSC

Salariaţii români au liber în prima şi a doua zi de Rusalii, potrivit prevederilor păstrate şi în noul Cod al muncii.  Luni, a doua zi de Rusalii, atât salariaţii de la stat, cât şi cei din mediul privat nu vor merge la muncă.

Aceste reguli se aplică şi în judeţul Alba, în caz contrar angajatorul este nevoit să-şi plătească angajaţii care lucrează cu un spor la salariu de până la 100% pentru acea zi sau să le dea o zi liberă în următoarele 30 de zile.

Instituţiile de stat au anunţat că nu au luni program de lucru cu publicul. La fel, şi băncile comerciale.

Rusaliile (Pogorârea Sfântului Duh) se sărbătoresc întotdeauna duminica, după ce au trecut 50 de zile de la sărbătorile de Paşti. În a doua zi, de data aceasta luni, nu se lucrează.

Albaiulienii care vor avea nevoie de medicaţie în cele două zile de sărbătoare se pot adresa farmaciei non-stop „Remedia”, situată pe strada Iuliu Maniu, Bl.280, Alba Iulia.

În ceea ce priveşte supermarket-urile, spre exemplu magazinele „Dacia” sau „Kaufland”, acestea funcţionează cu program normal.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax