Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mălina Roșca, medaliată din nou la Olimpiada Internațională de Astronomie. Eleva Colegiului HCC din Alba Iulia a obținut BRONZUL

Publicat

Malina Rosca Mălina Roșca, elevă la Colegiul Național ”Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a obținut MEDALIA de BRONZ la Olimpiada Internațională de Astronomie desfășurată în Kîrghizstan. Anul trecut, în calitate de elevă a Școlii Generale „Mihai Eminescu”, Mălina a obținut medalia de argint tot la Olimpiada Internațională de Astronomie, care a avut loc în Lituania. În acest an, la cea de-a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, din Kîrghizstan, lotul olimpic de astronomie al României a obţinut şase medalii: o medalie de aur, două medalii de argint şi trei medalii de bronz.

Medalia de aur a fost cucerită de Tudor Costel Creţu, elev în clasa a IX-a Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), laureat cu argint şi la ediţia precedentă.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţională.

Din lotul României a făcut parte şi Maria-Cristiana Dedu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ. Echipa a fost însoţită de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul Naţional „I.M. Clain” din Blaj) şi Dan Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Mălina este elevă în clasa a X-a, la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan”, specializarea Matematică-Informatică, intensiv Engleză. Anul trecut la câștigarea medaliei de argint, Mălina declara pentru Alba24 că se vede în viitor cu aceeaşi pasiune, astronomia, pe care ar vrea să o studieze în străinătate, când va ajunge la anii de facultate.

Citește și FOTO: Mălina Roșca, steluța de argint a României la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Lituania

Ediţia a XIX-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 12 – 21 octombrie, la Bishkek – Cholpon-Ata (Kîrghizstan), şi a reunit 80 de concurenţi din 16 ţări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax