Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MApN: Accesul va fi egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de învățământ, începând din 2017

Publicat

elevi

premii elevi militari alba iulia 2016 Ministerul Apărării Naționale anunță că, din anul de învățământ 2017 – 2018, accesul va fi egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de profil.

Potrivit unui comunicat al MApN, în anul de învățământ 2017 – 2018 alocarea numărului de locuri în instituțiile de învățământ militar se va realiza fără diferențierea acestora pe genuri, cu apropierea baremelor de selecție între bărbați și femei.

„Structurile cu rol de reglementare au inițiat procedurile de modificare/ completare a normelor în vigoare, astfel încât acestea să fie aplicabile de la 1 ianuarie 2017”, precizează sursa citată.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a precizat miercuri, pe rețeaua de socializare Facebook, că decizia a fost luată în acord cu cerințele unei hotărâri judecătorești pronunțate în acest sens.

„Așa cum am promis – și în acord cu cerințele hotărârii judecătorești pronuntate în această privință -, vom avea acces egal pentru bărbați și femei în instituțiile militare de învățământ, începând cu anul de învățământ 2017 – 2018, conform deciziei luate la nivelul MApN în baza propunerilor unui grup de lucru special constituit pentru analizarea tuturor aspectelor implicate de noua politică”, a scris Mihnea Motoc pe pagina sa de Facebook.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax