Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marcela Dărămuș: În Alba, aproape 600 angajaţi, personal nedidactic, vor primi salarii cu 12% mai mari de la 1 august

Publicat

isj, inspectoratul scolar judetean În judeţul Alba, 556 de angajaţi, personal nedidactic, din sistemul de învăţământ preuniversitar, vor beneficia de o majorare salarială cu 12%, începând cu 1 august, potrivit inspectorului școlar general Marcela Dărămuș (IŞJ Alba). Vor creşte salariile de bază ale personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar de stat, ale celor din inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare.

Majorarea este prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern ţi vizează respectarea acordului cu partenerii sociali din domeniul educaţiei.

”Este o măsură foarte importantă pentru sistemul de educație din țară și mă bucur la nivelul județului Alba, beneficiari ai acestei măsuri sunt 556 de persoane, acum  în plată, plus 24 de persoane care vor fi de la 1 august în plată. Județul Alba a primit 24 de posturi spre deblocare și beneficiari ai celor 24 de posturi sunt 24 de persoane”, a precizat Marcela Dărămuș.

Inspectorul școlar general a completat că o prioritate a fost deblocarea posturilor de șoferi, apoi îngrijitori, paznici, magazionieri și alt personal nedidactic.

Actul normativ prevede de asemenea majorarea cu 12% a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor şi a celorlalte elemente ale sistemului de salarizare, care nu fac parte din salariul de bază, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

De această majorare salarială vor beneficia, la nivel naţional, 53.848 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat şi 7.468 de persoane din învăţământul universitar. Impactul bugetar pentru aplicarea acestor creşteri salariale este estimat, în acest an, la 38,6 milioane de lei, iar pentru anul 2016 la 115,8 milioane de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax