Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Marea asfaltare” la Blaj: 40 de străzi vor fi modernizate. Valoarea proiectului este de 3,2 milioane lei

Publicat

blaj Nu mai puțin de 40 de străzi din oraș și-a propus în acest an administrația publică blajeană să treacă printr-un proces de modernizare substanțială. Proiectul denumit generic „Marea asfaltare” a fost o urmare firească și programată după încheierea lucrarilor de extindere a sistemului de canalizare spun reprezentanții primăriei.
„Suntem la momentul în care putem pune cireașa pe tortul reprezentat de cea mai mare investiție post revoluționară la Blaj, extinderea sistemului de canalizare. Nu a fost ușor, orașul a fost sub imperiul șantierelor, șoferii și pietonii au avut mult de suferit. Ne aflăm acum cu bucurie în momentul în care prin modernizarea străzilor canalizate ștergem practic orice urmă a inconveniențelor suferite. În același timp însă rămânem cu o investiție pe care nu ne-am fi permis-o niciodată din fonduri proprii, extinderea canalizării pe întreaga suprafața a municipiulu”, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.
Dacă anul trecut au fost modernizate prin turnarea unui nou strat asfaltic străzi pe o lungime de 8 km, anul acesta practic indicatorii s-au dublat.

Practic pe 16 km de străzi de pe raza municipiului Blaj s-au turnat 9.800 de tone de asfalt în ultimele luni.
Străzile deja asfaltate sunt: Republicii, Mitropolit Vancea, Artarului, Aurel Vlaicu, Caisului, Câmpul Libertății, Ioan Lemeny, Clujului, Costache Negri, Eroilor (partial), Fabricii, Gării, Gheorghe Foja, Gheorghe Magheru, Ion Ionescu de la Brad, Luncii, Măceșului, Prundului, Salciilor, Tudor Vladimirescu (partial), Dr. Vasile Suciu, Petru Maior, Samuil Micu, Ion Heliade Radulescu, Mitropolit Andrei Saguna, Iuliu Maniu (partial), Alexandru Borza, Lt. Niculescu Popa, si strada Principala din Petrisat.
De asfaltare după canalizare vor mai beneficia în următoarea perioada 25 de strazi din localitatea componenta Tiur precum și străzile: Salcâmului, Pârâului, Gutuiului, Sipotului, Arinilor, Oborului, Mihai Eminescu, Arinilor si Oborului.
Având în vedere că lucrările de extindere a canalizarii din localitatea Tiur s-au finalizat doar anul acesta există posibilitatea ca edilii să amâne asfaltarea pe aceste străzi pentru anul viitor. Motivul îl reprezintă necesitatea ca tasarea naturală pe porțiunile de sant să se facă pe o perioada de cel puțin 6 luni.

Tot în această vară a fost reabilitata și modernizată complet strada Axente Sever, valoarea investiției fiind de 240.000 lei.

Valoarea totală a investiției în ceea ce se dorește „schimbarea la față” a sistemului rutier ca urmare a extinderii canalizării se ridică la suma de 3,2 milioane lei.
Cu un buget mai mare cu 35 % față de anul trecut, municipalitatea blajeană a alocat în acest an cifre record pentru investiții și reparații capitale, nu mai puțin de 38,6% din venituri fiind îndreptate către acest capitol de dezvoltare urbană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax