Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Marius Horea Truţă, condamnat la doi ani de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE. Sentinţă definitivă în dosarul incendierii de la „Taverna”

Publicat

inculpat tentativa de omor 1 marius horea truta Prin decizie la Curtea de Apel Alba Iulia, Marius Horea Truţă, bărbatul care a fost judecat pentru că a incendiat localul „Taverna” din Alba Iulia şi a provocat rănirea gravă a doi tineri, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare. Instanţa a anulat decizia Judecătoriei de suspendare a acestei pedepse, astfel că bărbatul ajunge după gratii. Decizia este definitivă.

UPDATE: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba a transmis că bărbatul de 35 de ani a fost transportat joi la Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Bărbatul a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Marius Truță a incendiat, în martie 2014, localul „Taverna” de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, provocând arsuri grave asupra a două persoane.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 15/16 martie, „suspectul, pe fondul consumului de alcool, în timp ce participa la o petrecere organizată într-un bar, s-a înarmat cu o o macetă (sabie) cu lungimea de 50 cm şi cu o sticlă din plastic de 2,5 l, plină cu benzină, cu care a stropit pardoseala din bar şi clienţii aflaţi în interior, apoi a aprins acest combustibil cu ajutorul unei brichete, incendiind interiorul localului şi persoanele vătămate L. C. şi C. A., care au suferit leziuni la nivelul membrelor inferioare şi la nivelul feţei, punându-le viaţa în pericol”.

Reamintim că Judecătoria Alba Iulia, a admis schimbarea încadrării juridice a faptei, în lovire şi alte violenţe şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi l-a condamnat pe inculpat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendarea executării. Instanţa a stabilit că inculpatul nu este vinovat de tentativă de omor, cea mai gravă infracţiune pentru care a fost trimis în judecată, care nu permitea aplicarea unei pedepse cu suspendare.

Parchetul a formulat apel, iar prin sentinţa definitivă pronunţată joi, 19 februarie, Curtea de Apel a anulat suspendarea executării pedepsei şi a dispus ca inculpatul să meargă la închisoare pentru 2 ani şi 6 luni. Din această pedeapsă se va scădea perioada de aproximativ 7 luni cât a fost în arest preventiv.

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba împotriva sentintei penale nr. 596/2014 pronuntată de Tribunalul Alba în dosarul penal nr. 2227/107/2014. Desfiinţează sentinţa penală atacată, sub aspectul laturii penale, privind individualizarea judiciară a pedepsei si, procedând la o nouă judecată, în aceste limite:

Înlătură dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere potrivit art. 91 Cod penal, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în detenţie.

Menţine celelalte dispoziţii din sentinţa penală atacată”, se arată în decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax