Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Conferința națională a bibliotecarilor din România, la Universitatea din Alba Iulia

Publicat

Marți, 14 noiembrie, la sala Senatului de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia va avea loc Conferința națională a bibliotecarilor din România. La eveniment sunt invitați, printre alții, directorul Bibliotecii Naționale a României și directori de biblioteci județene cu rezultate deosebite pe linie de biblioteconomie.

„Marți, 14 noiembrie, de la ora 10:00 la Sala Senatului de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia am lansat o provocare profesională, prima de acest fel organizată vreodată de instituția noastră, aceea a consultării tuturor specialiștilor din domeniu asupra unor proiecte culturale comune pentru anul 2018, dar și asupra unor probleme legate de legislație și de toate avatarurile ce decurg datorită unei legislații stufoase în domeniu.

Vom avea invitați de seamă atât de la nivelul guvernamental prin prezența directorului BNR cât și de la nivel național prin prezența a 4 directori de biblioteci județene cu rezultate deosebite pe linie de biblioteconomie, o știință ce nu prea are nimic în comun cu artele sau cu literatura”, au transmis reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Este vorba despre prima ediție a Reuniunilor Științifice ale Bibliotecarilor din județul Alba, eveniment organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Temele supuse discuției vor fi:

România 100 – parteneriate, colaborări, propuneri de proiecte

Biblioteca publică între tradiție și inovație

Rolul unităților administrativ teritoriale în susținerea bibliotecilor publice

Exemple de bune practici în  bibliotecile publice

Probleme de legislație în biblioteci

Metodică și consiliere de specialitate

Prima ediție a reuniunii se va bucura de prezența reprezentanților organizatorilor și partenerilor, a bibliotecarilor din județ și a unor personalități din domeniul biblioteconomiei: Maria Răducu – manager interimar Biblioteca Națională a României, Simona Floruțău – președinte ANBPR Cluj, Silviu Borș – manager Biblioteca ASTRA Sibiu, Monica Avram – manager Biblioteca Județeană Mureș, Olimpia Bratu – manager Biblioteca Județeană Gorj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax