Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI: Întâlnire la Câmpeni cu reprezentanţii primăriilor şi instituţiilor din Apuseni. Se înfiinţează Comitetul de Dezvoltare Economică pentru Ţara Moţilor

Publicat

În zona Munţilor Apuseni se va crea Comitetul de Dezvoltare Apuseni, care va funcţiona după modelul Comitetului de Dezvoltare Economică al Județului Alba. Decizia va fi luată, marţi, 11 martie în cadrul unei întâlniri de la Primăria Câmpeni, la care vor participa agenți economici, reprezentanți ale celor 24 de administrații locale din Munţii Apuseni, ONG-uri și reprezentanți ai instituțiilor publice. Întâlnirea va începe la ora 11.00, iar în cadrul ei vor fi analizate și discutate soluțiile de dezvoltare ale zonei.

„Chiar dacă Comitetul de Dezvoltare Economică al județului Alba acoperă întreaga arie a județului, s-a considerat că un Comitet care să se ocupe exclusiv de zona Munților Apuseni și care să regrupeze toți actorii din această zonă ar putea răspunde mai bine provocărilor de aici, având în discuție o zonă cu un caracter aparte și cu necesități specifice”, a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Tot în cadrul întâlnirii de marţi se va dezbate și etapa de analiză a stării actuale de dezvoltare economică din cadrul Strategiei de Dezvoltare Economică a județului Alba. Consultările vor fi folosite ca punct de plecare pentru redactarea viziunii și obiectivelor strategice ale acestui document programatic, prin care se vor stabili scenarii și direcți strategice de dezvoltare pentru perioada 2014-2020. Vor putea fi astfel formulate politici și programe care să abordeze cei trei poli de dezvoltare ai zonei Munților Apuseni: Abrud, Baia de Arieș și Cîmpeni.

Comitetul de Dezvoltare Economică al Județului Alba este un organism fără personalitate juridică, ce are rol consultativ şi funcţionează ca o interfaţă şi un cadru organizat de cunoaştere reciprocă destinat promovării celor mai bune politici, metode şi practici de dezvoltare economică.

El reprezintă un proiect al CJ Alba demarat în anul 2006, destinat dezvoltării economice a judeţului, misiunea sa fiind asigurarea creşterii nivelului şi a calităţii implicării mediului de afaceri împreună cu administraţia publică în dezvoltarea economică a judeţului Alba.

Comitetul îşi desfăşoară activitatea pe comisii de specialitate, membrii săi participând la dezbateri pe teme diverse. Ei pot propune măsuri şi recomandări pentru rezolvarea nevoilor şi disfuncţionalităţilor, activitatea Comitetului urmând să se materializeze prin declaraţii, analize și propuneri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax