Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI: Ministrul Culturii participă la întâlnirea comisiei parlamentare „Centenar”, la Alba Iulia. Florin Roman: Romașcanu a pus la „secret de serviciu” proiectele

Publicat

Sala Unirii Alba Iulia La Alba Iulia, va avea loc marţi prima întâlnire a comisiei „Centenar” din Parlamentul României, organizată în afara Capitalei. Va fi prezent ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, dar şi senatori şi deputaţi din comisie, potrivit datelor transmise de către deputatul PNL de Alba, Florin Roman.

Întâlnirea se desfăşoară în 25 iulie, de la ora 10.00, în sala Senatului Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a anunţat UAB.

Florin Roman a mai precizat că, în urma demersurilor făcute în contextul sărbătorii a 100 de ani de la Marea Unire, a fost posibilă alocarea sumei de 2 milioane 8 milioane euro pentru reabilitarea unuia dintre cele mai importante obiective turistice din Cetatea Alba Carolina – Sala Unirii. „Lucrările vor începe în curând, după ce se primeşte aviz de la ISU”, a precizat Roman.

Acesta a amintit, tot referitor la importanţa implicării Guvernului în sprijinirea oraşului Alba Iulia – localitate-simbol a Marii Uniri, şi de recenta alocare prin PNDL a sumei de aproximativ 8 milioane de euro pentru municipiu.

Vezi şi Alba Iulia primeşte 32 de milioane de lei de la Guvern pentru modernizări de străzi și școli. Lista obiectivelor ce vor fi finanţate prin PNDL II

Totodată, acesta susține că ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a condiționat prezentarea proiectelor depuse pentru manifestațiile prilejuite de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire de nedivulgarea informațiilor din documente, precizându-le membrilor Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri şi a Războiului pentru întregirea Neamului că acestea ar avea caracter de „secret de serviciu”.

Florin Roman a transmis, într-un comunicat, că Lucian Romașcanu „a afirmat că ar fi fost depuse 1.000 de proiecte, din care Departamentul Centenar și AFCN au preselectat 321, fără a prezenta criteriile obiective în baza cărora s-a făcut această selecție cu excluderea comisiei parlamentare din acest proces”.

„Atitudinea domnului Romașcanu îmi confirmă faptul că domnia ține cu dinții și de scaunul de ministru și de cel de șef al Comisiei, deși este în situație de incompatibilitate, nu pentru organizarea judicioasă a Centenarului, ci probabil pentru sifonarea de bani publici prin proiecte date cu dedicație, prin încredințare directă.  Îl somăm pe dnul Romașcanu să prezinte public proiectele depuse pentru Centenar și să transparentizeze acest proces ori, în caz contrar, să-și dea demisia din Guvern”, a transmis Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cato

    joi, 20.07.2017 at 10:17

    Acțiunile pt. centenar sunt secret de serviciu ??.Poate cineva să mă lămurească de ce ?
    Eu nu reușesc să înțeleg logica acestei măsuri de secretizare ,poate există și sper că lămurirea ei nu e secret de serviciu !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax