Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI: Primăria Alba Iulia va semna un parteneriat cu Fundația Inter-Art, pentru implementarea unor proiecte cultural-educative

Publicat

PrimariaAlba IuliaPrimăria municipiului Alba Iulia va semna marți, 31 ianuarie, Protocolul de parteneriat cu Fundația Inter-Art. Se dorește astfel o colaborare inter-instituțională și implementarea unei serii de proiecte cultural-educative de valorificare a patrimoniului cultural şi care să contribuie la dezvoltarea turistică durabilă a municipiului Alba Iulia, prin derularea unor activităţi cultural-artistice şi educative.

Semnarea protocolului va avea loc marți, începând cu ora 11.00, în cadrul unei conferințe de presă la care fundația aiudeană va prezenta raportul financiar pe anul 2016 si raportul privind principalele proiecte şi manifestări realizate în ţară şi în străinătate în anul 2016 precum şi proiectele gândinte pentru anul 2017.

„Am fost mereu deschiși pentru absolut oricine poate contribui cu ceva la scopul nostru dedicat de a consacra Alba Iulia și din punct de vedere cultural. Nu avem doar o fundație în față, ci o instituție a culturii care a născut și polarizat proiecte culturale trecute bine peste granițele țării noastre. Vă dați seama că împreună cu Inter-Art adjudecăm un teren pe care putem construi un adevărat „bazar” cultural. Așa cum am spus, Alba Iulia nu se va dezvolta cu spatele la vecini, ci împreună cu ei”, a transmis Mircea Hava, primar.

Obiectul prezentului protocol de colaborare îl reprezintă stabilirea unui parteneriat durabil între Primărie şi Fundaţie, de cooperare interinstituţională pentru implementarea unei serii de proiecte cultural-educative de valorificare a patrimoniului cultural şi care să contribuie la dezvoltarea turistică durabilă a Municipiului Alba Iulia, prin derularea unor activităţi cultural-artistice şi educative stabilite de comun acord:

a) Elaborarea şi implementarea în parteneriat a unor proiecte de finanţare nerambursabilă care răspund nevoilor de dezvoltare comunitară identificate la nivel local, şi/sau adresabile nevoilor instituţionale ale părţilor semnatare.

b) Promovarea proiectelor culturale prin intermediul acţiunilor desfăşurate de ambele părţi pentru o mai bună imagine a instituţiilor şi promovarea intereselor acestora.

c) Colaborarea dintre părţile semnatare, în vederea valorificării patrimoniului cultural, organizarea de expoziţii, colocvii, festivaluri şi alte activităţi cultural-educative, publicarea în parteneriat a unor publicaţii culturale sau de interes public, efectuarea de studii, cercetări.

d) Instituţiile concordă la promovarea reciprocă, în cadrul activităţilor comune, a imaginii instituţiilor partenere.

Conferinţa se va desfăşura la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia (Calea Moților nr.5A), sala de conferințe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax