Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI seara la „Jocuri de Putere” pe Realitatea TV: Situaţie explozivă la frontieră. Rusia şi Turcia, în pragul războiului?

Publicat

rares bogdan În această seară, de la ora 21.00, cei mai buni analişti de politică externă ai momentului vin la „Jocuri de Putere” şi îţi decriptează, împreună cu Rareş Bogdan, evenimentele care au încins fără precedent climatul de securitate al planetei.

Aflaţi analiza evenimentelor de la generalul Alexandru Grumaz, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, profesorul Alexandru Radu, analistul politic Valeriu Turcan şi profesorul Andrei Ţăranu de la 21.00, iar de la 23.00 profesorii Oana Popescu, Adrian Niculescu şi Stefan Popescu; pe telefon: fostul ministru de Externe Mircea Geoană şi fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu.

Contextul este de o gravitate extremă: peste 1000 de cisterne cu petrol extras de ISIS şi prelucrat în rafinăriile din sudul Turciei au fost bombardate în ultimele 48 de ore. Acum câteva zile, cablul submarin care alimenta cu electricitate Crimeea a fost tăiat şi întreaga peninsulă a rămas în beznă. Astăzi, preşedinele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că toate transporturile spre Georgia vor fi restricţionate.

Doborârea unui avion de vânătoare rusesc de către anti-aeriana turcă şi împuşcarea la sol a celor doi piloţi de către rebeli provoacă reacţia furibundă a lui Vladimir Putin, care ameninţă Ankara cu consecinţe grave pentru acest „cuţit înfipt în spate de complicii teroriştilor”. Consiliul de Securitate al NATO se întruneşte de urgenţă. Serviciile de informaţii sunt în alertă. Se află omenirea în pragul unui conflict militar de anvergură?

Marea întrebare la nivel planetar: cum va reacţiona Putin după doborârea avionului despre care forţele armate turce susţin că a depăşit cu câteva sute de metri spaţiul aerian sirian, iar ruşii pretind că aparatul s-a aflat la 4 km în interiorul spaţiului aerian sirian?

Va urma marea bătălie a încălcării sau nu a spaţiului aerian turcesc. În contextul în care Turcia ia lunar 30.000 de miliarde de metri cubi de gaz din gazductele ruseşti va mai continua schimbul comercial între cele două state?

Zborurile dintre Rusia şi Turcia au fost anulate, iar Departamentul de Stat al SUA a emis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii americani în urmatoarele 72 de ore în întreaga lume. Cât de mare este pericolul? România este membru NATO, va ataca Rusia un membru al NATO riscând un conflict cu întreaga Alianţă Nord-Atlantică?

Răspunsurile în această seară, la „Jocuri de Putere”, pe Realitatea TV si Realitatea FM de la Rareş Bogdan şi invitaţii săi, cei mai buni analiţti de politică.

(P)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax