Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Marți: Skepsis în spectacolul „ În Largul Mării”, după Slawomir Mrozek, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia

Publicat

foto 1 Madalin Ciortea Marţi, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, compania de teatru Skepsis  va fi prezentă cu spectacolul În Largul Mării, după Slawomir Mrozek – cunoscut dramaturg și prozator polonez, autor de povestiri satirice și piese de teatru cu tematică filosofică, politică și psihologică.

În Largul Mării este un spectacol de teatru absurd cu caracter satiric şi accente comice. Accentele critice nu sunt deloc întâmplătoare când tocmai situaţiile critice sunt cele în care oamenii renunţă la păstratrea aparenţelor şi îşi dezvăluie adevăratul caracter. Atunci când este pusă în joc supravieţuirea devenim mai vii ca niciodată, găsim resurse ascunse, ne luptăm cu cea mai mare îndârjire.

În teatrul absurd, ceea ce se întâmplă nu are o logică imediată, actorii şi publicul fiind deopotrivă provocaţi să urmeze intuitiv povestea. Se nasc astfel întrebări care sondează adâncul fiinţei, raporturile cu noi înşine şi cu societatea în care trăim.

O situaţie critică, câteva personaje care sub presiune devin adevărate arhetipuri şi transformă, o decizie care trebuie luată neaparat. Timpul se scurge şi comprimă gânduri, emoţii, acţiuni.

Ce este individul? Ce este libertatea? Ce este puterea? Ne putem oare păstra umanitatea atunci când trebuie să supravieţuim?…Iată câteva din întrebările la care vom căuta răspuns…doar În Largul Mării.

foto 2 Madalin Ciortea Dincolo de absurd şi umorul isteţ, cu skepsis, spectacolul provoacă spre o întâlnire emoţională cu pasaje care pot avea un impact emoţional puternic. Aşadar, este recomandată participarea minorilor sub 14 ani doar cu acordul părinţilor.

Spectacolul este încadrat în proiectul Stagiunea cu Skepsis 2017 – un proiect de tineret desfăşurat în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2017, bazându-se pe implicarea tinerilor în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului. Prin acest proiect trupa de teatru şi umor Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian pe întreg parcursul anului, după un program riguros, spectacole de teatru şi divertisment prezentate în sală sau în aer liber.

Biletele (10 lei – preț întreg; 5 lei – pentru elevi, studenți și pensionari) se pot găsi începând de joi 19.10.2017 la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, între orele 09.00 – 15.00 sau la intrare.

Toate încasările reprezintă o plusvaloare adusă bugetului necesar realizării proiectului sus menţionat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax