Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MASA de PAȘTI: Ce VINURI puteți alege în funcție de felurile de mâncare pe care le veți pregăti

Publicat

În pregătirea pentru sărbătorile pascale, după stabilirea meniului tradițional, cu drob de miel, friptură sau mai puțin tradițional pentru cei care nu agreează gustul de miel, un detaliu esențial este băutura care va da savoare întregii mese. Iată ce vinuri puteţi alege în funcţie de bucatele pe care le pregătiți la masa de Paști.

Citiți și: Medalie de aur pentru Jidvei: Vinul Sauvignon Blanc ”Nec Plus Ultra”, premiat, în Franța, la ”Concours Mondial du Sauvignon”

Aperitivele care conţin ouă, brânzeturi proaspete sau verdeţuri se vor asocia obligatoriu cu vinuri tinere, proaspete, revigorante. Vorbim despre Fetească Albă (un vin răcoros, fin, delicat), Sauvignon Blanc (un vin acid, sprinten, energizant) sau Fetească Regală (un vin răcoros).

Preparatele din miel merg foarte bine asociate cu vinuri roşii catifelate, cu arome fructuoase cum este Feteasca Neagră (cu arome de fructe rosii şi negre).

Dacă optăm pentru o masă pe care predomină carnea de porc sau sarmale, nu foarte condimentate, trebuie musai să avem pe masă un vin roşu: Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagră, iar dacă preparatele sunt condimentate, atunci soiul de vin roşu cel mai indicat este Pinot Noir. Preparatele din carne de vită merg foarte bine asociate tot cu vinuri roşii: Cabernet Sauvignon, Merlot sau cu vinuri corpolente, tari.

Citește și MESAJE de PAŞTE 2015: Felicitări, urări și gânduri frumoase pentru prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnului

Preparatele din pasăre se asociază cu vinuri albe seci sau cu vinuri roşii uşoare, catifelate: Fetească Neagră sau Pinot Noir.

Cum de la masa pascală nu lipseşte desertul, dacă acesta se compune din pască şi cozonac, acestea merg asociate foarte bine cu vinuri aromate: Grasă de Cotnari (soi semiaromat, bogat în arome, corpolent), Tamâioasă Românească (soi aromat, bogat în arome mango, pere, busuioc, iasomie) sau Busuioacă de Bohotin (vin cu aciditate medie, arome de frăguţe de pădure, căpşuni).

Dacă la desert avem tort, acesta se va asocia cu un vin spumant (brut/extrabrut) sau cu un vin rose. Masa se poate încheia cu succes cu o cafea sau o băutură alcoolică pentru că ambele vor ajuta la digestie.

Citiți și: MASA DE PAȘTE: Drob, friptură și ciorbă de miel. Cum poți să gătești cele mai delicioase preparate tradiționale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax