Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Masă populară de 1 Decembrie la Alba Iulia: 6000 de porţii de friptură de porc şi vin, oferite gratis în Cetatea Alba Carolina

Publicat

IMG_4980 Românii sunt obișnuiţi să își sărbătorească ziua naţională cu muzică și mâncare bună. Autoritățile locale țin cont și în acest an de nevoile cetățenilor și de 1 Decembrie, Ziua Naţională, la Alba Iulia, vor respecta „tradiţia” mesei populare cu preparate oferite gratis. 

Dacă meniul din anii trecuţi cuprindea sarmale, cârnaţi sau fasole, de data aceasta organizatorii pregătesc friptură de porc, pâine, muştar, ketchup şi vin. În total se vor împărți aproximativ 6000 de porţii.

După parada militară, marţi, 1 Decembrie, în mai multe locaţii din Cetatea Alba Carolina vor avea acces liber cei care vor să primească o caserolă cu mâncare.

Vor fi servite în mai multe puncte din Cetate, locaţiile urmând să fie stabilite în aceste zile.

Chiar dacă scopul mesei populare este de a oferi o caserolă cu mâncare caldă persoanelor fără posibilități din oraș, an de an, la standurile amenajate de 1 Decembrie se strâng sute de oameni, indiferent de poziția socială, care poftesc la preparatele oferite gratis.

Anul trecut, organizatorii au amenajat șase corturi în Șanțurile de Vest a Cetății Alba Carolina, de unde, începând cu ora 14.00, au fost distribuite 7.000 de porții de mâncare și băutură (friptură de porc, cârnaţi şi vin). Acestea s-au terminat în aproximativ 30 de minute.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, mâncarea a fost pregătită în bucătăria unui hotel din Alba Iulia.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, în acest an, românii se pot bucura de o mini-vacanţă de patru zile. Autorităţile locale estimează că aproximativ 20.000 de turişti vor vizita oraşul în această perioadă, adică de sâmbătă, 28 noiembrie, până marţi, 1 decembrie. Anul acesta se împlinesc 97 de ani de la Marea Unire.

Programul din acest an al sărbătorii organizate de Primăria Alba Iulia sub marca înregistrată Festival de România cuprinde momente solemne, parada portului popular, paradă militară , spectacol de muzică populară şi concert Voltaj. Majoritatea evenimentelor sunt organizate pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina.

Programul Festival de România se desfăşoară în perioada 29 noiembrie – 1 Decembrie, la Alba Iulia.

Vezi PROGRAMUL FESTIVAL de ROMÂNIA, de 1 DECEMBRIE la Alba Iulia. Paradă militară, masă populară, concert Voltaj şi spectacol cu lasere

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Cristian

    marți, 24.11.2015 at 17:45

    Buna seara! care stiti si bineinteles daca doriti sa-mi spuneti: vinul se da in cani personalizate sau in pahare de plastic! Multumesc!

    • Hava baci

      miercuri, 25.11.2015 at 22:55

      @sgud, vinul nu se da in cani. Se da in pahare de cristal, marcate, personalizate cu numele fiecarui participant . La fecare doi oameni va fi un ospatar . La fiecare portie de friptura , tacamurile din argint vor fi cadou si pe langa tigaia aia plina cu diamante se va da si o oala plina cu lingouri de aur. De alea mici de la emag

  2. sgud

    miercuri, 25.11.2015 at 21:33

    da. Se da in cani, care la fata locului vor fi stantate cu numele tau pe ele si apoi trase in foita de aur. Iar primii 1 milion de oameni vor primi cate o tigaie plina cu diamante totul gratis.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax