Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Maşina „Zorro” construită de un adolescent din Alba şi alţi tineri din centrul de reeducare Buziaş le-a adus un teren de sport. Au vândut-o la licitaţie

Publicat

tineri

Tinerii care anul trecut în luna octombrie au participat la Salonul Auto Bucureşti cu maşina de teren „Zorro” au reuşit să o vândă. Cu fondurile obţinute a fost amenajat un teren de sport modern la Centrul de Reeducare Buziaş. Maşina a fost construită de la A la Z de trei dintre minorii internaţi în Centrul de Reeducare Buziaş, printre care şi unul din cei 6 adolescenţi care au domiciliul în judeţul Alba. Au folosit piese de schimb casate şi au scos-o la licitaţie în cadrul salonului auto. Terenul de sport ce a fost amenajat cu banii obţinuţi din vânzarea maşinii de teren a fost inaugurat marţi.

Terenul de sport are gazon sintetic, echipat pentru minifotbal, dar şi altor activităţi sportive derulate de către minorii internaţi.

Amenajarea lui vine în urma colaborării Centrului Educativ Buziaş cu Asociaţia Bărbaţilor Creştini  în derularea proiectului „De la zero la Zorro”,  ce a avut ca finalitate asamblarea unei maşini de teren din piese casate, „Zorro”.

Citeşte şi FOTO: Un adolescent din Alba şi alţi tineri dintr-un centru de reeducare au construit o maşină de teren

Proiectul a implicat zece dintre minorii sancţionaţi penal cu măsura educativă a internării într-un centru de reeducare (la momentul actual toţi fiind liberaţi din centru) şi un grup de mecanici voluntari.

„Analogia dintre numele proiectului şi situaţia beneficiarilor fiind acea că, odată instituţionalizaţi, aceşti tineri sunt priviţi de către societate ca nişte <zerouri> sau <rebuturi>, etichetă păstrată, din păcate, şi după punerea lor în libertate. La internarea în centru, ca urmare a istoricului de viață, a feedback-ului pe care îl primesc de la familie și societate, copiii  pot considera că nu sunt buni de nimic, că sunt un zero, că par a fi aruncați în coşul de gunoi al societății, şi au sentimentul că nu vor mai fi ceva sau cineva niciodată” au spus reprezentanţii centrului cu privire la  implicarea tinerilor.

„ Zorro”  este maşina de teren de excepţie construită din maşini şi piese de schimb casate, care a fost scoasă la licitaţie, în cadrul Salonului Auto Bucureşti, care a avut loc în luna octombrie. Fondurile obţinute fiind folosite pentru amenajarea acestui  teren de sport modern, cu gazon sintetic, echipat pentru minifotbal, destinat activităţilor sportive derulate de către minorii internaţi.

„Proiectul <De la Zero la Zorro> exprimă plastic, prin titlu, scopul Centrului Educativ Buziaş: acela de a asigura educaţia şi asistenţa minorilor în vederea reintegrării sociale, având in vedere faptul că privarea de libertate duce la izolarea socială şi marcarea negativă a personalităţii.

Astfel,tinerii implicaţi în proiect au învăţat să urmeze o disciplină de muncă, şi-au însuşit noţiuni teoretice şi practice de mecanică şi design şi ştiu să lucreze in echipă. Dar cel mai important lucru este ca au învăţat că nimic nu este pierdut”, au mai spus cei de la Centrul de Reeducare.

Ulterior momentului de inaugurare, minorii custodiaţi au prezentat un program artistic intitulat „Nu tăia din cruce!” marcând astfel perioada Săptămânii Patimilor si apropierea Sărbătorilor Pascale.

La inaugurare au participat, alături de persoanele internate, angajaţii Centrului, reprezentanţii  Asociaţiei Bărbaţilor Creştini din Timişoara, precum şi oficialităţi centrale şi locale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax