Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri pe care trebuie să le ia utilizatorii Yahoo, după anunțul legat de cele 500 de milioane de conturi compromise

Publicat

yahoo mailYahoo a anunțat joi că la finalul anului 2014 a fost victima unui atac informatic masiv ce a compromis 500 de milioane de conturi și a fost, se pare, inițiat de un stat. Yahoo a fost criticată pentru faptul că abia acum a comunicat pe tema acestui subiect grav, însă pe mulți nu îi mai surprind veștile proaste despre Yahoo fiindcă în ultimii ani compania a avut probleme. Ce pot face utilizatorii? În primul rând să își schimbe parolele și să fie foarte atenți la campaniile de phishing.

Citește și Cel puţin 500 milioane de conturi Yahoo au fost sparte într-un masiv atac cibernetic. Precizări de la companie

Breșa de securitate a dus la compromiterea a 500 de milioane de conturi, hackerii obținând multe date legate de nume, adrese de e-mail, numere de telefon, zile de naștere, parole, întrebări și răspunsuri suplimentare de securitate.

Yahoo spune însă că hackerii nu au obținut și  date bancare. Compania spune că atacul a fost atât de sofisticat, încât pare să fi fost inițiat de autoritățile unui stat, nu de un grup de teribiliști. Yahoo a fost aspru criticată pentru că abia acum dă informații despre ceva întâmplat acum aproape doi ani.

Bitdefender vine cu câteva sfaturi de securitate menite să reducă riscul incidentelor în următoarea perioadă:

– Schimbați parola contului în cel mai scurt timp și asigurați-vă că folosiți metode de autentificare în mai mulți pași, adăugând parolei clasice, în mecanismul de logare, și numărul de telefon personal sau întrebări suplimentare de securitate. Schimbarea parolei este recomandată pentru toate conturile unde respectiva adresa de e-mail e folosită în procesul de logare. Este important să nu refolosiți pe viitor vechea parolă!

– Fiți atenți la campanii de phising (înșelăciune). De regulă, răufăcătorii profită de breșe de securitate puternic mediatizate pentru a trimite e-mail-uri către milioane de utilizatori în numele companiei afectate. Cum utilizatorii se așteaptă să primească în această perioadă e-mailuri care să explice impactul breșei asupra datelor personale, șansele ca aceștia să deschidă un mesaj provenit în mod aparent de la Yahoo cresc semnificativ.

– Instalați o soluție de securitate pentru a reduce riscul infectării în cazul accesării unor linkuri sau fișiere atașate cu conținut periculos.  Prin accesarea unor paginii de internet infectate, utilizatorii pot descărca involuntar chiar amenințări de tip ransomware care blochează accesul la fișiere și solicită plata unei sume de bani pentru a furniza cheia de decriptare.

„Breșele care se materializează în furt de date au impact pe termen lung. Nu de puține ori hackerii care intră în posesia acestor informații abordează victimele prin e-mail-uri care par că vin din partea companiei afectate. Deoarece victima se așteaptă să fie contactată, aceasta e mai dispusă să dea click pe linkurile incluse sau să divulge informații suplimentare solicitate de hackeri”, spune Bogdan Botezatu, specialist în securitate cibernetică al Bitdefender.

Sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax