Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri pentru prevenirea fraudelor în asigurări. ASF propune înfiinţarea unei Poliţii cu atribuţii în domeniu

Publicat

accident rca

accident rcaAutoritatea de Supraveghere Financiară propune înființarea unei Poliții a Asigurărilor, în contextual în care frauda în asigurări se apropie de 400 milioane euro pe an.

Nivelul fraudelor se ridică, anual, la  1,7-1,8 miliarde de lei sau aproximativ 400 de milioane de euro, având în vedere că estimările recente ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) duc pragul de fraudă în asigurări la un procent de 15-20% raportat la întreaga piață din România, potrivit profit.ro.

Astfel, un grup format din specialiști din ASF și din firmele de asigurare propune înființarea unui organism antifraudă cu puteri fără precedent. Orice asigurat va putea deveni suspect, dacă Biroul Antifraudă devine operațional în forma propusă în prezent.

Proiectul ar fi coordonat direct chiar de către președintele ASF, Mișu Negrițoiu. Instituția ar urma să fie finanțată de către Autoritate în primii 3 ani de funcționare și va fi denumită, cel mai probabil, Biroul Antifraudă în Asigurări (BAFA).

Acest organism ar urma să aibă printre angajați inclusiv foști procurori, polițiști sau lucrători din servicii de informații, pe un model existent deja în interiorul firmelor de asigurare.

Deși pornește de la o realitate de necontestat a pieței, proiectul, așa cum arată în forma actuală, conferă viitorului BAFA puteri și obligații care ar putea intra în directă contradicție cu una dintre sarcinile definite de lege pentru ASF, și anume protecția consumatorului.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax