Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Materii opționale pentru elevii de gimnaziu și liceu: Tinerii pot învăța despre antreprenoriat și orientare profesională

Publicat

elevi

Până la sfârșitul lunii septembrie, elevii de gimnaziu și liceu pot opta pentru înscrierea în programele opționale de educație antreprenorială și de orientare profesională care au fost implementate gratuit în școli de organizația Junior Achievement (JA) România. Aceste programe pot fi introduse în programa școlară, la inițiativa părinților și profesorilor, sub formă de opțional (curriculum la decizia școlii).

„Programele vin în întâmpinarea cerințelor de pe piața muncii și pregătesc tinerii pentru realitatea economică, dezvoltându-le abilități și competențe esențiale pentru carieră și pentru viață. Programul de antreprenoriat familiarizează tinerii cu antreprenoriatul, ajutându-i să își definească idei de afaceri, potențialii clienți și avantajele competitive. Prin exerciții și lucru în echipă, elevii învață ce presupune antreprenoriatul, de la cum se concepe o afacere și ce calități are un lider până la cum se aduce pe piață un produs sau un serviciu cerut de clienți și cum se administrează un business pilot”, susține JA într-un comunicat de presă.

De asemenea, cei înscriși vor beneficia de sesiuni de webinarii și de mentorat de la antreprenori de succes și profesioniști din sectorul de business și au acces la burse și competiții la nivel național și european.

O altă materie opțională este orientarea în carieră, care vine în completarea ofertei educaționale tradiționale.

Scopul acestui program este pregătirea și familiarizarea tinerilor cu avantajele continuării studiilor, tipurile de domenii în care își pot construi o carieră în funcție de propriile abilități, sistemul democratic și mecanismele economiei de piață.

„Prin activitățile și proiectele practice, ei își formează o imagine mai clară asupra pieței muncii, a cerințelor și dinamicii acesteia și își dezvoltă abilități de comunicare, autoevaluare, prezentare și luare a deciziilor care pun baza unei cariere de succes. Părinții pot solicita în școli programele gratuite JA până la 30 septembrie”, se arată în comunicat.

Fiecare modul cuprinde manuale și materiale educaționale pentru activități individuale și lucru în echipă, precum și certificate de participare, toate fiind oferite gratuit elevilor și cadrelor didactice participante.

Procedura de înscriere este disponibilă pe www.jaromania.org/profesori. Pentru anul școlar 2014-2015, înscrierea se va face online, până la data de 30 septembrie 2014.

sursa: Agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax