Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

McDonald’s la Alba Iulia, în anul Centenarului? O veche poveste urbană, pe cale de a deveni realitate

Publicat

fastfoodUna dintre obsesiile foarte vechi ale locuitorilor din Alba Iulia, aceea de a avea un restaurant McDonald’s, este pe cale de a se îndeplini, la anul. Compania ar putea deschide un restaurant în oraș anul viitor, când Alba Iulia sărbătorește Centenarul Unirii, au declarat pentru Alba24, surse din administația municipiului. Discuția este mai veche însă grupul care deține franciza pentru România ar fi în discuții avansate cu privire la un spațiu potrivit.  

Se pare că s-au luat în calcul atât locații din Centru (cum ar fi Magazinul Unirea) cât și din cartierul Cetate. Găsirea unui loc potrivit presupune ca acesta să aibă parcare, dar și să fie într-un vad comercial, ceea ce restrânge mult căutările în Alba Iulia. Lanţul de restaurante McDonald’s România a trecut la începutul anul trecut printr-o schimbare de acţionariat, grupul american cedând operaţiunile locale în sistem de franciză. În urma tranzacţiei evaluate la 65 mil. dolari, noii acţionari ai McDonald’s România sunt grupul maltez Premier Capital (90%) şi Daniel Boaje (10%), acesta fiind şi directorul general al companiei.

Promisiunile vin de la noul proprietar. „Vom continua să ne dezvoltăm în România, dar nu avem un număr exact. Vom deschide patru restaurante noi în acest an, pe toate pieţele pe care activăm. Deschiderea unui restaurant costă aproximativ 1,4 milioane euro, dar depinde şi de locaţie. Şi, dacă ne uităm la 2017 şi 2018, vom încerca să deschidem opt restaurante în fiecare an, la nivel de grup, nu doar în România, ci în cele şase ţări în care activăm. Numărul angajaţilor va creşte, în funcţie de numărul de restaurante deschise. Fiecare restaurant va avea circa 60-70 de angajaţi”, a declarat directorul general al Premier Capital, Melo Hili.

Acesta s-a ferit totuși să anunțe orașele în care vor avea loc aceste investiții, până la data la care prima parte a tranzacției, cea legată de spațiu, este finalizată.

În mod ciudat, albaiulienii sunt nerăbdători să mănânce la un restaurant McDonald’s în orașul lor, în timp ce în orașe mai mari, unde aceste lanțuri există de mulți ani, părinții sunt îngrijorați cu privire la faptul că copiii lor consumă meniuri de acest fel, iar restaurantele de tip fast-food sunt ocolite de persoanele care sunt atente la ce mănâncă.

Până acum, McDonald’s nu a deschis un restaurant în Alba Iulia, considerând orașul prea mic și investiția prea mare. Între timp, de la preluarea de către Premier Capital, criteriile de dezvoltare s-au modificat ușor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax