Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Medicii avertizează că refuzul vaccinării poate declanşa epidemii. Care sunt bolile cu risc pentru populaţie

Publicat

vaccin Medicii epidemiologi trag un semnal de alarmă. Pentru că numărul persoanelor care se vaccinează în România este în scădere, riscul unor epidemii creşte îngrijorător. Medicii resping cu tărie zvonurile conform cărora vaccinurile sunt un pericol şi spun că nefolosirea lor poate duce chiar la reapariţia unor boli care au fost eradicate în ţara noastră.

Difteria sau tusea convulsivă sunt boli eradicate în România încă din anii 1970. Medicii avertizează însă că dacă tot mai multe persoane vor refuza vaccinurile, astfel de boli pot reizbucni în ţara noastră.

„În momentul în care acoperirea vaccinală va scădea, cum la noi a scăzut la 60 şi ceva la sută pentru anumite vaccinuri, în anumite judeţe va scădea în continuare, ne vom trezi cu toate aceste boli şi se vor îmbolnăvi toţi, şi vaccinaţii şi naturiştii şi homeopaţii”, anunţă Emilian Dan Popovici, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Cei care refuză vaccinurile spun că îşi iau informaţiile de pe internet, unde există un adevărat curent îndreptat împotriva vaccinării.

„Un singur deces până acum de când se fac vaccinurile de pe vremea lui Genner, un singur deces a putut să fie legat direct de o vaccinare. Dacă luăm zecile, sutele de milioane de vieţi salvate cred că e un risc ce merită asumat”, susţine preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie.

Probleme sunt însă şi în sistemul medical, unde de multe ori nu se găsesc vaccinurile necesare pentru prevenirea unor boli. Alte provocări pentru sistemul medical sunt aprovizionarea cu vaccinuri, lipsa de educație sau vulnerabilități în diagnostic, în condiţiile în care tot mai mulţi români călătoresc în străinătate şi riscă să revină în ţară cu boli rare în Europa precum febra tifoidă, hepatita A sau malaria.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax