Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mega-proiect cu finanțare europeană pentru comuna Meteș: UPU, azil de bătrâni, școală profesională și incubator de afaceri

Publicat

IMG_20170518_135843 Primăria Meteș încearcă să obțină accesul la o finanțare europeană în valoare de mai multe milioane de euro, prin care să realizeze o grădiniță, o școală profesională cu 2 clase de liceu, un azil de bătrâni și un centru de asistență medicală primară de urgență. De asemenea, printr-un incubator de afaceri, realizabil pe aceeași linie de finanțare, ar putea beneficia de finanțări de genul start-up mai multe tipuri de întreprinderi de industrie alimentară: brutării, centre de colectare de fructe de pădure, prelucrarea cărnii, abatoare și centre de colectare și prelucrare a laptelui.

Primarul Dan Opruța a spus că pentru a avea acces la această finanțare (direct de la Bruxelles) a semnat un parteneriat cu Asociația Euroclass Training, alături de care va încerca să obțină un loc pe lista zonelor de implementare a proiectului ”Incubatoare de afaceri pentru viitor”. Pe această listă existau deja 8 zone eligibile dar, potrivit președintelui Euroclass Training, Eugen Irimia, zona Mureș/Maramureș s-a retras, apărând această oportunitate pentru comuna Meteș. Finanțarea totală pentru cele 8 zone ajunge la 75 de milioane de euro, cofinanțarea fiind de 2%. Dan Opruța spune că primăria nu va plăti nici cofinanțarea întrucât aceasta a fost deja asumată de alți parteneri și nu ar mai fi nevoie de acest lucru.

Proiectul ar trebui să se desfășoare pe o perioadă de minim 8 ani (patru de implementare și patru de sustenabilitate). Pentru aceasta însă este nevoie ca Meteșul să fie acceptat ca partener. Eugen Irimia a spus că în scurt timp va trimite ”dosarul” la Bruxelles cu toate datele furnizate de primărie, urmând să primească răspuns în câteva săptămâni.

Reprezentanții Euroclass Training

Reprezentanții Euroclass Training

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax