Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Membrii de partid pot fi manageri de spitale. Amendamente la Legea reformei în sănătate, aprobate în comisii, la Camera Deputaţilor

Publicat

fotolii directori Posturile de manageri de spital nu vor putea fi ocupate de cei care funcţii de conducere în partide, însă au acces cei care sunt doar simpli membri. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, luni, raport de adoptare cu amendamente a OUG 79/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

De la Senat, Ordonanţa 79 a venit cu raport de respingere, însă decizia a fost răsturnată la Camera Deputaţilor.

“Amendamentele se referă la incompatibilităţile membrilor, amendamente au venit din partea Ministerului Sănătăţii, din partea Comisiei juridice, din partea parlamentarilor. Au rămas anumite prevederi din textul ordonanţei 79 care dădeau de fapt caracterul de urgenţă al ordonanţei. Este vorba de încheierea contractelor anul trecut cu spitalele care erau acreditate; dacă nu apărea textul ordonanţei riscam ca aceste spitale să nu poată încheia contracte cu Casele de asigurări”, a declarat preşedintele Comisiei de sănătate, deputatul PSD Florin Buicu.

Potrivit modificărilor, vor avea acces la aceste funcţii din spitale cei care sunt membri de partid.

„Din punctul de vedere al politicii, nu va putea fi manager de spital cineva care ocupă funcţii de conducere în partidele politice. În textul ordonanţei se vorbea de membru în organele de conducere ale partidelor politice, acest text era neconstituţional pentru că unul dintre organismele de conducere ale partidelor este Adunarea Generală a membrilor. Constituţia României prevede dreptul oricărei persoane de a face politică, de a fi membru de partid. În legea 95, nu va putea fi manager de spital o persoană care va ocupa o funcţie de conducere în partid. Membru simplu poate fi, nu poate ocupa funcţia de conducere, iar membru simplu e dat de Constituţie, nu de Legea 95”, a completat Florin Buicu.

Deputatul susţine că nu este vorba de repolitizare (a conducerii spitalelor –  n.r.) pentru că şi până acum puteai fi membru de partid, conform Constituţiei României”. A explicat că aceste concursuri pentru managerii de spitale vor fi organizate cu criterii generale stabilite de Ministerul Sănătăţii, iar autorităţile locale de care aparţin unităţile sanitare le pot completa cu criterii specifice.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax