Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Meniu special de Crăciun și Anul Nou pentru pacienții internați la spitalul din Alba Iulia, care își petrec sărbătorile pe patul de spital

Publicat

Pentru că sărbătorile de Crăciun înseamnă momente frumoase, dar și mâncăruri pe alese, la Spitalul Județean Alba pacienții internați în această perioadă vor avea un meniu special. Chiar dacă nu sunt acasă alături de cei dragi și în jurul mesei pline cu bunătăți, un număr de aproximativ 400 de pacienți vor degusta meniul de sărbătoare pregătit de bucătăresele spitalului. Nici de Anul Nou felurile speciale de mâncare nu vor fi trecute cu vederea.

Tot același număr de pacienţi se estimează să fie internați la Spitalul Județean de Urgență și în Noaptea de Anul Nou. Pentru toți vor fi meniuri speciale atât de Crăciun cât și de Revelion, pregătit în bucătăria spitalului din Alba Iulia.

În dimineaţa de Crăciun pacienţii vor primi mezel, cacao cu lapte şi cozonac. La masa de prânz se va servi supă şi sarmale, pentru pacienţii care nu trebuie să ţină dietă. Pentru cei care au de respectat un regim sarmalele vor fi înlocuite cu un meniu din carne de pui.

Şi în seara de Revelion, în 31 decembrie, va fi servit un meniu special. Pentru pacienţi se pregătește piure de cartofi cu șnițel de pui. Pentru cei care au restricții alimentare șnițelul va fi înlocuit cu chifteluțe dietetice din carne de pui, pregătite în cuptor, la abur.

„Încercăm să le facem pacienților, care sunt departe de familie, o bucurie cu ocazia acestor sărbători. Dorim să simtă aceste zile deosebite și să se însănătoșească cât mai grabnic”, a spus asistentul dietetician Nicoleta Vesa.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax