Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mesaje de susținere pe Facebook pentru Berbeceanu. Peste 5.000 de persoane vorbesc pe internet despre anchetarea şefului BCCO Alba Iulia

Publicat

În a doua zi de existență a paginii de Facebook „Respect, Traian Berbeceanu!”, la ora 16.00, peste 5.000 de persoane erau înscrise în grupul de susținere a șefului Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia. Traian Berbeceanu a fost retinut miercuri spre joi noapte, pentru 24 de ore și arestat preventiv joi seara la Curtea de Apel Alba Iulia. Mai jos, puteți accesa legăturile către toate articolele scrise până acum despre anchetarea lui Traian Berbeceanu, pe Alba24.ro.

O mare parte dintre cei care s-au înscris pe pagină au postat mesaje de mobilizare, de susținere și de încurajare pentru Traian Berbeceanu. Câțiva prieteni i-au transmis gânduri de încurajare și soției. Alte persoane au trimis melodii, imagini, poezii, articole sau chiar modele de motivări pentru respingerea solicitării de arestare preventivă. Și susținătorii lui Traian Berbeceanu au primit mesaje de respect și de îmbărbătare pe Facebook, pentru faptul că au fost alături de el atât la Curtea de Apel cât și prin acțiuni.

Citiți și:

Comisarul Traian Berbeceanu și soții Biriescu, arestați preventiv pentru 29 de zile. Hotărârea a fost atacată cu recurs

Pagina „Respect, Traian Berbeceanu!” este creată sub sloganul „Cu toții, în aceste momente, trebuie să fim alături de Traian Berbeceanu! Lucrurile care se întâmplă sunt inacceptabile, iar noi trebuie să îl susţinem! Pentru noi nu trebuie să existe suspiciuni rezonabile, noi vrem doar certitudini. Însă, până la momentul în care vom avea parte de o certitudine cu privire la afirmaţiile făcute de procurori, cu toţii ştim şi am trăit un singur adevăr: comisarul şef Traian Berbeceanu este unul dintre puţinii poliţişti corecţi, dedicaţi meseriei sale şi luptei contra infractorilor, fie că ei fac parte din lumea politică, a mediului de afaceri ori sunt traficanţi de droguri sau proxeneţi. Iar astăzi, mai avem o altă certitudine. Instanţa (o judecătoare, fost procuror DIICOT Alba) admite să-l trimită după gratii pe acest om, în baza unor suspiciuni rezonabile. Mă întreb însă cum va motiva această judecătoare arestarea preventivă… de ce este astăzi Traian Berbeceanu un pericol public? Ei bine, poate că este, însă nu pentru noi, oamenii simpli, care nu fac altceva decât să îşi trăiască viaţa, cu bune şi cu rele, ci pentru cei care comit fapte în afara legii. Poate că Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba, este astăzi un pericol chiar pentru procurorii DIICOT Alba, foştii colegi ai judecătoarei!”

Citiți și:

VIDEO: Traian Berbeceanu, prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Lacrimi şi aplauze din partea colegilor

O mulțime de colegi din poliție și-au exprimat aprecierea pentru calitatea umană și profesională a lui Berbeceanu și le-au transmis celor care se bucură de situația în care se află acesta că nu au scăpat, pentru că „e câte un Berbeceanu” și în cei care au lucrat cu el.

Iată câteva exemple:

Monica Paco: Am lucrat peste 25 ani ca poliţist, în majoritatea structurilor ministerului, o perioadă am fost coleg cu Traian la Combaterea Crimei Organizate, pe mulţi dintre cei ce au postat mesaje îi cunosc şi cred că Traian merită toate acele aprecieri. Primul material real despre acţiunile crimei organizate ce afectau societatea în ansamblul ei la nivelul judeţului l-am întocmit împreună cu Traian în 1998 – era perioada în care crima organizată începea să se autodefinească în România şi se întindea ca râia cuprinzând toate instituţiile statului. După ce materialul întocmit ne-a fost returnat mâzgălit cu roşu, de mai marii timpului, cu remarci de genul “…ce crimă organizată???…voi nu aveţi de lucru???…vă uitaţi la filme şi visaţi… etc.” i-am spus lui Traian că am pierdut bătălia chiar înainte sa o începem. Replica sa a fost ceva de genul …cât trăiesc, lor trebuie să le fie frica nu mie… (dar ceva mai colorat așa cum îl știm cu toții )… și a rămas și a luptat și de multe ori dreptatea a învins… Dar iată că această plagă, crima organizată, “caracatița nedreptății”, funcționează, și-a întins tentaculele otrăvite și își arată colții… DAR, după câte îl știu eu pe Traian, TOȚI CEI CARE AU CHEFUIT CĂ A PICAT BERBECEANU AR TREBUI SĂ SE TEAMĂ…

Citiți și:

Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, reţinut pentru 24 de ore. Vezi conţinutul scrisorii lăsate de poliţist

Adrian Mihai: Pentru cine crede că a scăpat de Traian Berbeceanu… Atenție… Un Berbeceanu zace în mine și în fiecare lucrător al BCCO Alba Iulia…și într-o dimineață vom veni și după tine… azi s-a trezit la viață Berbeceanu din fiecare dintre noi… la luptă!

Dorin Leah: Te iubim și te respectăm, ești cel mai tare!

Vlad Ionescu: Această mârșăvie nu a fost făcută de câțiva oameni, ci un întreg sistem este complice. Sunt prea multe nelegiuiri în care sunt implicați oameni din sistemul judiciar, servicii și politicieni. Dacă stai prea drept și îți închipui că poți să faci ordine în mod corect și până la capăt, în țara asta nu ai, până la urmă, nicio șansă. Scrisoarea publicată este în cea mai mare parte un raport făcut la București (IGP-ul confirmă) si nu s-a întâmplat nimic. I s-a propus avansarea la București ca să-l scoată din joc, nu eliminarea cancerului de la Alba. Nu a acceptat această propunere parșivă și iată urmările. Nu e singurul căruia i se întâmplă asta. Dacă nu ar fi fost atât de cunoscut și respectat am fi crezut foarte ușor în acuzațiile aduse. Este încă o lecție care ne învață că trebuie să privim cu mare suspiciune acuzațiile care se fac și să ne uităm foarte atenți la probe nu la poveștile care ni se servesc. Când vom vedea oameni din sistemul judiciar și din servicii (mai ales) băgați la pușcărie pentru fabricarea de dosare, un obicei vechi și bine înrădăcinat în sistem?

Citiți și:

VIDEO | Berbeceanu a fost adus la DIICOT Alba: „Asistați la o mare mârșăvie. Nu doar bănuiesc, ci știu cine se află în spate”

Marcu Andrei: Sunt mândru că fac parte din aceeași structură cu acest om. E unul dintre cei ce-a făcut din această structură una de elită poate cea mai performantă din structura IGP. DACĂ o singură acuzație din cele ce i se aduc e adevărată îi doresc pușcărie ușoară. Dar dacă e nevinovat și a ajuns în situația asta avem o mare problemă. Sper să aibă parte de un proces corect și să iasă din această situație curat demn iar cei ce l-au pus în situația asta să plătească căci prin acțiunea lor au lovit nu doar în el ci într-o întreagă organizație care nu o dată și a demonstrat profesionalismul.

Bogdan David Buliga: Toți știm că Berbe a fost și probabil va mai fi cândva spaima lumii interlope din Deva și nu numai dar unde se învârt mulți Euro până la urmă puterea banului câștigă și cel corect merge la fund. Poate și Berbe s-a întins mai mult decât îi permitea pătura. Ghinionul lui astăzi, mâine cade altul și așa va rămâne în scumpa noastră Românie… vorba aia „peștele se impute de la cap” adică de la jegurile ce conduc țara!! Nu pot spune că mi-e drag Berbe dar îl cred și-mi pare rău de el.

George Revitea: Asta este România! Când vrei să faci bine, primeşti rău. În toate instituţiile statului sunt tot felul de personaje (nu îi pot numi oameni) care sunt doar marionete, manipulaţi pentru interesele obscure a politicienilor corupţi şi parveniţi. Judecători de marcă sunt daţi la o parte şi în locul lor sunt numiţi „personaje” care să execute dorinţa „angajatorului”. Cineva spunea că dacă vrei să afli ceva tot ce trebuie să faci este să urmăreşti calea BANILOR!. Respect, Traian Berbeceanu! Respect, tutuor celor care sunt ca el şi vor să facă dreptate în România!

Bogdan Ion: Acuzațiile grave din cele 100 și de pagini sunt:

– că se comportă ca un interlop? Adică se îmbracă în trening, înjură mult și ascultă Paraziții?

– că învrăjbește interlopii? Acum 2000 de ani conducătorul unei civilizații superioare a constatat că e o metodă bună. Păi să-i lăsăm într-un grup mare, cât mai mare, că deja ne-au pus cu botul pe labe.

– că are în fisetul sigilat acte și interceptări din dosarele anterioare? Băieți, voi lucrați la crima organizată sau sunteți gonași la o partidă de vânătoare?

Este dezamăgitor pentru democrație să arunci cu gloanțe de hârtie și să reușești chiar să împuști!

Dacă lui Traian i s-a ridicat de săptămâna trecută avizul de poliție judiciară de către Procurorul General al României, iar alaltăieri s-a pus în mișcare acțiunea penală – deci este la dispoziție – mai putea prezenta pericol public?

Ne puteți tăia mâinile, picioarele, ne puteți restrânge libertatea de mișcare, de a comunica între noi, ne puteți sfâșia sufletele, dar nu ne puteți băga pumnul în gură! Vom vorbi, vom scrie și vom păstra memoria echipei, pentru a învăța generațiile următoare că istoria se scrie greu și numai cu sacrificii!

Haideți să nu lăsăm liniștea asta apăsătoare să se așeze peste noi!

Citiți și:

Motivul anchetării comisarului Berbeceanu: Nume şi firme implicate în dosarul în care a fost “agăţat” şi şeful BCCO Alba Iulia

Dan Goga: Incredibil ce i se poate întâmpla. Am făcut cândva echipa și chiar una de elită. Pot spune că este unul din cei mai buni ofițeri și sper din tot sufletul că adevărul să triumfe și ”făcătura” să fie demontată. Cu tot respectul, comisar șef Dan Goga.

Alexandru Gidali: Adevărul o sa iasă la lumina dar nu e totuna cum și când. Curaj, răbdare, apărători și colegi buni și devotați.

Lucia Liu: Pentru mine va rămâne un exemplu de integritate, profesionalism. Probabil cel mai bun dintre noi toți.

Cipi Turcu: Și la Sibiu am pățit la fel. 8 băieți de la circulație am fost destituiți, pentru că am dat în cine nu trebuia și am făcut asta public. Pe ceilalți care au rămas i-au amenințat că dacă vorbesc îi exclud din sistem. Am semnat 22 de agenți de poliție că aveam norma de amenzi și ne-au dat afară ca pe niște măsele stricate. Iar despre sipi și alte filaje nu vreau să vorbesc că explodează tot sistemul în aer, ei știu cel mai bine. Pe Bota și Burlea i-au condamnat pe o presupusă luare de mită iar pe ceilalți ne-au macinat încet dar sigur. Personal am avut 22 de fapte penale întocmite cu exact aceleași metode pe care i le-au aplicat omului ăstuia, și am scăpat fără nici măcar o amendă. Mi-e scârbă de gunoaiele care conduc țara asta. Dacă nu aveam familie, eu personal făceam niște lucruri care răsunau în toată Europa și vă arătam până unde merge corupția în țara asta. Să-ți dea Dumnezeu să scapi, chiar dacă colegii dumitale de la DIICOT au fost întărâtați împotriva noastră dovedindu-se după că nu a fost nimic temeinic.

Citiți și:

VIDEO | SINGURUL INTERVIU cu Traian Berbeceanu: Vezi ce a răspuns la întrebările despre presiuni și penetrarea de către infractori a structurilor statului

Pe aceeași pagină, „Respect, Traian Berbeceanu!”, există persoane care, prin mesajele lor, îşi exprimă scepticismul în ce îl priveşte pe Berbeceanu şi care sunt convinşi că dacă nu ar fi existat nereguli, acesta nu ar fi ajuns în această situaţie:

Johan Johan: De ce nu ați reacționat și când el l-a arestat pe colegul lui de la vulcan, căruia i-au înscenat o mizerie de dosar, iar acum omul e liber și din nou polițist. Dacă nu e vinovat va fi și el din nou polițist, dar el este un jegos. Rușine, Berbeceanu!

Costi Pais: Fum fără foc nu iese!

Aurelian Costea: Dar dacă comisarul nu este așa de curat cum ziceți voi?

Savu Alexandru: Se vorbea prin piață că un cămătar din Alba i-ar fi luat lui Berbeceanu un apartament și mașină și că acesta nu a pățit nimic și își face veacul prin Sibiu, mă întreb eu oare de ce? Pentru a fi cât de cât cu capul pe umeri ar trebui să ascultăm ambele părți, dar noi nu suntem judecători ci doar spectatori în marea cățăleala ce se petrece pe aceste meleaguri! Mă întreb oare merită să mai activeze astfel de oameni care își spală obielele în public, de fapt unde naiba să mai strige și ei că eu știu cum se judecă în ziua de azi! Chiar nu știu ce să mai zic că nu sunt abilitat să trag concluzii.

Pe aceeaşi pagină au fost trimise şi mesaje de încurajare a colegilor care au stat peste 9 ore joi în holul Curţii de Apel Alba Iulia, pentru a+l susţine pe şeful lor care se afla în instanţă, fiind propus pentru arestare preventivă.

Citiți și:

Comisarul Berbeceanu: Povestea polițistului incomod care a pus pe jar grupările infracționale din Alba, Hunedoara și Sibiu

Daniel Liciu: Respect pentru cei care au avut tăria să meargă la Curtea de Apel să își susțina șeful.Voi, toți, aveți acum o misiune mult mai grea și să faceți TOT POSIBILUL să ajutaţi la aflarea adevărului INDIFERENT CARE ESTE ACESTA! Mâine, oricare dintre voi poate să fie în locul lui! Trebuie să rămâneţi uniţi şi să nu vă rezumaţi la aplauze! Continuaţi activitatea cum aţi făcut-o şi până acum! BAFTĂ!

Citiți și:

Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, cercetat pentru sprijinirea unei grupări infracționale specializate în evaziune fiscală

Augustin Presecan a descris, într-un text, modul în care s-au succedat evenimentele care au dus, până acum, la arestarea preventivă a lui Traian Berbeceanu și a punctat câteva concluzii și eventuale ecouri ale situației. Vedeți mai jos conținutul integral al textului:

Pilda Comisarului Şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii pentru Combaterea Criminalităţii Alba Iulia, cu competenţă în Alba, Sibiu şi Hunedoara

Danusia Boicean, fostul Procuror Şef al DIICOT Secţia Teritorială Alba, după expirarea mandatului şi revenirea la Sibiu în toamna lui 2011, s-a întors în septembrie 2013 în Alba Iulia, la conducerea Secţiei Teritoriale a DNA.

În luna iulie 2013 comisarul șef Berbeceanu semnalează Inspectoratului General al Poliţiei Române tot ceea ce consideră în contradicţie cu valorile sale şi ale BCCO Alba Iulia.

IGPR susţine azi că a sesizat DNA, cu privire la acuzaţiile făcute de Comisarul Şef, capul Brigăzii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Alba Iulia, care cordonează activitatea BCCO pe trei judeţe: Alba, Sibiu şi Hunedoara, raza de competenţă şi ale secţiilor teritoriale ale parchetelor speciale DNA şi DIICOT.

De la DNA Alba Iulia, pleacă la Bucureşti începând cu luna septembrie 2013, procurorul Valentin Trif, care ajunge la structura centrală a DIICOT.

În data de 23 octombrie 2013, de la DIICOT Bucureşti soseşte la Alba Iulia, pentru a-l audia pe comisarul şef Traian Berbeceanu, acelaşi procuror Valentin Trif, fost la DNA Alba Iulia, parchetul care, probabil a fost sesizat de IGPR în legătură cu sesizările lui Berbeceanu.

În scrisoarea sa publică, Berbeceanu o acuză clar pe procurorul șef DIICOT, Danusia Boicean, actuala şefă a DNA Alba Iulia. DNA este parchetul sesizat de IGPR în cazul aspectelor semnalate de Berbeceanu. La fel cum îl acuză şi pe procurorul şef al DIICOT ST Alba Iulia, Ioan Mureşan. La fel cum îl acuză şi pe procurorul DIICOT Cean Sergiu. Lui Traian Berbeceanu i s-au închis toate uşile. Berbeceanu a fost prins!

Azi, în urma audierilor de la DIICOT Alba Iulia, comisarul Traian Berbeceanu este prezentat în faţa Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă.

Ce pot înţelege, după coroborarea rezoluţiei DIICOT privind urmărirea penală a lui Traian Berbeceanu, scrisoarea Comisarului Şef adresată presei prin Antena 3, cunoşterii superficiale a unor realităţi semnalate atât de Traian Berbeceanu cât şi de procurorii DIICOT Alba Iulia şi după ce am trăit ultimii ani, fără întrerupere, în România:

– SISTEMUL şi-a activat un sistem de auto-protecţie, comisarul şef Traian Berbeceanu părând până la capăt că nu vrea să colaboreze în niciun fel cu cei pe care nu îi considera la fel de buni şi de incoruptibili ca şi el însuşi şi echipa pe care o coordona;

– decizia de a-l ridica şi prezenta pentru arestare pe Traina Berbeceanu a fost luată la cel mai înalt nivel de conducere al Parchetelor speciale din România;

– a început o luptă extrem de dură, bomba Berbeceanu trebuie dezamorsată, Berbeceanu sau Structurile Statului!

– Traian Berbeceanu a fost obligat de determinarea şi dorinţa sa de a obţine rezultate, de crearea şi perfecţionarea unei Brigăzi care i-a fost şi încă îi este alături trup şi suflet, care îşi făcea munca temeinic, fără greşeli, fapt confirmat de foarte multele condamnări definitve din dosarele instrumentate de BCCO Alba Iulia, a fost obligat aşadar să facă tot ceea ce îi reproşează azi DIICOT-ul;

– De asemenea, specificul muncii de poliţist special pentru combaterea criminalităţii organizate presupune înfiltrarea în sânul grupurilor infracţionale, munca sub acoperire, negocierile cu infractorii, discuţii, promisiuni, protecţie acordată unui infractor cu scopul comun de a reuşi destructurarea unui grup criminal mult mai important pentru binele public. Se poate spune fără teama de a greşi că presupune şi trădare, minciună, dezamăgire, frustrare, durere, toate în scopul reducerii pericolului pe care îl reprezintă grupurile organizate de infractori, de cele mai multe ori foarte violente.

– Probabil că Traian Berbeceanu nu a putut admite că, probabil, trebuia să te faci că nu vezi unele persoane, sau că altele scapă mai uşor, persoane cu care investigaţiile BCCO Alba Iulia s-au încrucişat. Acest lucru se făcea, probabil, în vederea obţinerii unor informaţii valorificate la un nivel superior, ceea ce unii numesc intelligence. Acest fapt nu-i face vinovaţi nici pe Procurorul Şef DIICOT Alba Iulia, actualmente al DNA Alba Iulia, Danusia Boicean şi nici pe Procurorul Şef DIICOT Alba Iulia Ioan Mureşan. Aceste decizii se iau la un nivel inaccesibil pentru 99,9% din populaţia României.

– Comisarul șef Traian Berbeceanu a reuşit performanţe uriaşe, într-un context al unei corupţii endemice a societăţii româneşti, reuşind să-şi creeze o structură foarte bine pregătită, unită, tânără, căreia a reuşit să-i insufle determinarea şi ambiţia sa.

– Astfel, pentru că Traian Berbeceanu se profila o ameninţare inclusiv la adresa parchetelor speciale de pe raza de competenţă a BCCO Alba Iulia, aceste structuri de forţă au reacţionat.

Rămâne de văzut cât timp îi va fi fidelă actuala brigadă din Alba Iulia comandantului său.

Rămâne ca IGPR să dovedească tuturor poliţiştilor că nu-şi abandonează un poliţist emblemă.

Rămâne ca noi, chibiţii, să nu învăţăm că dacă mergem pe stradă şi ne revoltă ceva nu este bine să ne împotrivim răului, ci să ne grăbim acasă, pentru că răul acela, mâine, ne va lovi pe noi, mai rău.

Şi nici poliţiştii să nu-şi consolideze convingerile că mai bine să stea, să se pună bine cu puternicii zilei, din Poliţie şi partide politice, să-şi facă un cerc de relaţii pe care să-l ajute, fiecare după posibilităţi etc.

Sursa texte: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Tubulanul roman

    sâmbătă, 26.10.2013 at 07:18

    Apropo de invrajbire……..cine credeti ca I invrajbeste pe politisti..unii impotriva unora?
    Cineva…..care n a fost politist dar acum conduce destinele politiei romane
    Mai interesati va in mediul politienesc.
    Respect, Traian Berbeceanu

  2. Pingback: Stenogramă: Conflict subteran între șeful BCCO Alba și procurorii DIICOT. Tehnică de supraveghere instalată în biroul lui Berbeceanu | Alba24

  3. Pingback: VIDEO: Trei sute de persoane au participat la o manifestație de susţinere a comisarului şef al BCCO Alba Iulia,Traian Berbeceanu, la Deva | Alba24

  4. Pingback: MOTIVAREA arestării preventive în cazul BERBECEANU. Vezi ce de a considerat instanţa că şeful BCCO Alba Iulia trebuie ţinut după gratii | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax